Kokosowy pudding z tapioki i mango Praktykulinarni

Co można wyczarować z mleczka kokosowego, pulpy mango i tapioki? Oczywiście, że wyśmienity pudding! Zobaczcie jak zrobili to Praktykulinarni.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.9 / 5. Ilość głosów: 45

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 8

Czas: 40 min

Ostrość:
łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Do garnka wlej wodę i mleczko. Wsyp tapiokę i erytrytol. Dodaj korzenne przyprawy: cynamon, goździki i kardamon. Odstaw na 30 minut.
  2. Garnek ustaw na kuchence, zagotuj. Zmniejsz moc kuchenki (płomień) i gotuj przez ok. 20-25 minut, mieszając od czasu do czasu, żeby tapioka nie przywarła do dna garnka.
  3. Kulki tapioki powinny już być przezroczyste. W razie potrzeby gotuj jeszcze kilka minut.
  4. Odstaw do przestudzenia. Stygnąc, pudding gęstnieje, warto więc przełożyć go już do miseczek, szklanek albo słoików.
  5. Na warstwę tapioki wyłóż po 3-4 łyżki pulpy mango. Udekoruj liofilizowanymi malinami, miętą, orzechami, sezamem albo wiórkami kokosowymi.

TIP: Możesz zmienić proporcje płynów i na tę ilość tapioki wykorzystać 2 puszki mleczka koksowego 5-7% oraz 500 ml wody. Zamiast korzennych przypraw, dodaj pastę waniliową lub nasionka świeżej wanilii.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Mleczko kokosowe 5-7% 400 ml House of Asia

Mleczko kokosowe 5-7% 400 ml

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI