Koreczki z tortilli z krewetkami i Wakame

Koreczki na imprezę mają nieskończenie wiele interpretacji. Łapcię jedną z nich od Delicious Place. Pierwsze skrzypce w tym daniu gra niezastąpiona tortilla Casa de Mexico i nasze glony Wakame.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 46

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 6

Czas: 15 min

Ostrość:

Składniki

10 g Wodorostów Wakame House of Asia

3 łyżki Jasnego sosu sojowego House of Asia

4 Wrapy pszenne 25 cm Casa de Mexico

20-25 szt. surowych obranych krewetek

350 g kremowego twarożku

1/2 ogórka szklarniowego pokrojonego w drobną kostkę

2 łyżki posiekanego koperku

12 liści sałaty masłowej

4 łyżki majonezu

sól, pieprz

koperek i plasterki limonki do ozdoby

Sposób przygotowania

1. Wakame włóż do miski i zalej 2 szklankami wrzącej wody. Odstaw na 10 min, po czym odcedź. Po ostudzeniu posiekaj na mniejsze kawałki.

2. Twarożek wymieszaj z ogórkiem, koperkiem, solą i pieprzem.

3. Do garnka wlej 1,5 szklanki wody i zagotuj. Wlej sos sojowy i wrzuć krewetki. Gotuj 2 minuty i odcedź.

4. Na tortilli rozsmaruj twarożek z ogórkiem, a na nim rozłóż trochę wakame. Ułóż 3 liście sałaty i polej 1 łyżką majonezu. Zwiń wrapa ciasno w roladkę.

5. Tortille pokrój na kawałki ok. 3 cm. Na wykałaczki nabijaj po 1 krewetce oraz po 1 roladce z tortilli. Koreczki udekoruj koperkiem i plasterkami limonki.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Wodorosty Wakame 30g House of Asia

Wodorosty Wakame 30 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI