Koreczki z tortilli z krewetkami i Wakame

Koreczki na imprezę mają nieskończenie wiele interpretacji. Łapcię jedną z nich od Delicious Place. Pierwsze skrzypce w tym daniu gra niezastąpiona tortilla Casa de Mexico i nasze glony Wakame.

5 / 5. Ilość głosów: 46

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 6

Czas: 15 min

Ostrość:

Składniki

10 g Wodorostów Wakame House of Asia

3 łyżki Jasnego sosu sojowego House of Asia

4 Wrapy pszenne 25 cm Casa de Mexico

20-25 szt. surowych obranych krewetek

350 g kremowego twarożku

1/2 ogórka szklarniowego pokrojonego w drobną kostkę

2 łyżki posiekanego koperku

12 liści sałaty masłowej

4 łyżki majonezu

sól, pieprz

koperek i plasterki limonki do ozdoby

Sposób przygotowania

1. Wakame włóż do miski i zalej 2 szklankami wrzącej wody. Odstaw na 10 min, po czym odcedź. Po ostudzeniu posiekaj na mniejsze kawałki.

2. Twarożek wymieszaj z ogórkiem, koperkiem, solą i pieprzem.

3. Do garnka wlej 1,5 szklanki wody i zagotuj. Wlej sos sojowy i wrzuć krewetki. Gotuj 2 minuty i odcedź.

4. Na tortilli rozsmaruj twarożek z ogórkiem, a na nim rozłóż trochę wakame. Ułóż 3 liście sałaty i polej 1 łyżką majonezu. Zwiń wrapa ciasno w roladkę.

5. Tortille pokrój na kawałki ok. 3 cm. Na wykałaczki nabijaj po 1 krewetce oraz po 1 roladce z tortilli. Koreczki udekoruj koperkiem i plasterkami limonki.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Wodorosty Wakame 30g House of Asia House of Asia

Wodorosty Wakame 30 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

Pad thai z kurczakiem

 

NASZE MARKI