House of Asia
Krewetki w pomidorach z brokułami House of Asia

Krewetki w pomidorach z brokułami

10 min
1 porcje
łagodne
Krewetki Warzywa Tajska do 15 minut

Krewetki w sosie pomidorowym z dodatkiem czerwonego curry i sosu rybnego to esencja kuchni azjatyckiej w prostym wydaniu. Gotowe w kilka chwil, idealne na co dzień, a także na wyjątkowe okazje.

5 / 5. Ilość głosów: 272

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • ½ łyżki Pasty curry czerwonej House of Asia
  • 1 łyżeczka Sosu sojowego House of Asia
  • 1 łyżeczka Sosu rybnego House of Asia
  • 8 krewetek 16/20 oczyszczonych
  • ½ puszki pomidorów bez skórki krojonych
  • 2 ząbki czosnku drobno pokrojone
  • 1 cebula drobno pokrojona
  • Garść natki pietruszki drobno pokrojonej
  • 300 g brokułów ugotowanych
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  1. Na oliwie zeszklij cebulę oraz czosnek, dodaj pomidory z puszki razem z sokiem. Dopraw do smaku sosem sojowym rybnym oraz pastą curry. Duś chwilę do zredukowania sosu.
  2. Dodaj krewetki i smaż całość 2 – 3 minuty.
  3. Podawaj z ugotowanymi al’dente brokułami i posypane natką

TIP: Zamiast krewetek możesz przygotować danie z porcją indyka, kurczaka, rybą lub tofu.

Tu kupisz nasze produkty