House of Asia
Makaron Mie z kurczakiem i warzywami House of Asia

Makaron Mie z kurczakiem i warzywami

15 min
2 porcje
łagodne
Kurczak Warzywa Chińska do 15 minut

Idealne danie na szybki obiad! Połączenie delikatnego kurczaka, warzyw i makaronu w aromatycznym sosie sojowym z dodatkiem pasty miso to gwarancja smaku i wartości odżywczych. Dodatek orzechów nerkowca i szczypiorku sprawia, że to danie jest nie tylko pyszne, ale też świetnie się prezentuje! Idealne na dziś, a druga porcja na jutro!

5 / 5. Ilość głosów: 275

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1/2 opakowania ulubionego makaronu np. Makaronu Mie pszennego lub Makaronu Ryżowego 7mm House of Asia
  • ½ opakowania Warzyw do woka House of Asia odsączonych z zalewy
  • 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 1 łyżka Pasty miso Shiro jasnej House of Asia
  • 200 g piersi z kurczaka bez skóry pokrojonej na kawałki
  • 100 ml mleka roślinnego z dodatkiem wapnia
  • 2 ząbki czosnku drobno pokrojone
  • 1 cebula drobno pokrojona
  • Garść szczypiorku drobno pokrojonego
  • ½ papryki pokrojonej w paseczki
  • 100 g jarmużu zblanszowanego
  • 200 g brokułów pokrojonych na różyczki i zblanszowanych
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 20 g orzechów nerkowca
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę i podsmaż cebulę oraz czosnek. Dodaj kurczaka, warzywa do woka i smaż około 5 minut, ciągle mieszając. Następnie dodaj sos sojowy, mleko roślinne, pastę miso i pozostałe warzywa. Dokładnie wymieszaj i smaż dalej kilka chwil. Wrzuć makaron i podsmaż kilka minut dokładnie mieszając.
  3. Przed podaniem posyp danie szczypiorkiem i orzechami.

TIP: Zjedz jedną porcję, a drugą zostaw na obiad dnia następnego.  

Tu kupisz nasze produkty