Makaron mie z wieprzowiną w sosie terIyaki

Sięgnij po przepis z sosem teriyaki, który idealnie nada się do marynaty do mięsa. Słodki, a zarazem delikatnie wytrawny smak sprawi, że kurczak będzie soczysty i aromatyczny.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 8

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min.

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. W misce wymieszaj sos tonkatsu/teriyaki z odrobiną wody i pastą z czosnku.
  3. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż wieprzowinę. Następnie dodaj cebulę oraz różyczki z brokuła, smaż kolejne 3-4 minuty, dodaj posiekane orzechy, ugotowany makaron i całość wymieszaj z sosem.
  4. Danie przełóż na talerz i posyp posiekaną dymką.
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Mie 250g House of Asia

Makaron Mie 250g

Nowość
Bestseller
Sos Tonkatsu 150 ml House of Asia

Sos Tonkatsu 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI