Makaron stir-fry z tofu i warzywami w sosie z grzybów shiitake

Szybki i prosty w przygotowaniu makaron stir-fry to coś co musisz wypróbować! Potrzebujesz wyłącznie 15 minut oraz kilku składników, a danie idealnie na domowy obiad lub lunch do pracy będzie gotowe.

 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min.

Ostrość:

Składniki

Do podania: Szczypiorek lub kolendra

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
  2. Do miski włóż tofu, dodaj olej sezamowy oraz pastę z czosnku, imbiru i chili. Dokładnie wymieszaj całość.
  3. Do rozgrzanego woka włóż tofu i podsmaż je na złoty kolor. Dodaj paprykę oraz cebulę. Mieszaj od czasu do czasu, a następnie dodaj makaron oraz pastę z grzybów shiitake. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Podawaj ze świeżym szczypiorkiem lub kolendrą.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Ramen 300g House of Asia

Makaron Ramen 300 g

Nowość
Bestseller
Sos z grzybów Shiitake 50g House of Asia

Sos z grzybów Shiitake 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI