House of Asia
Makaron z batatów z kurczakiem w sosie bulgogi House of Asia

Makaron z batatów z kurczakiem w sosie bulgogi

20 min
2 porcje
lekko pikantne
Kurczak Makaron Warzywa Koreańska 15-30 minut

Makaron z batatów w połączeniu z sosem bulgogi i chrupiącymi warzywami to danie, które łączy lekkość i intensywny smak. Idealne na szybki lunch lub kolację! Kurczak w aromatycznej marynacie bulgogi staje się wyjątkowo soczysty, a warzywa dodają chrupkości i świeżości. To doskonała propozycja dla tych, którzy szukają prostych, ale efektownych przepisów inspirowanych Azją!

5 / 5. Ilość głosów: 285

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1/2 opakowania Makaronu z batatów House of Asia
  • 2 łyżki Sosu Sojowego jasnego House of Asia
  • 50 g Pasty Bulgogi House of Asia
  • 1 łyżeczka Sezamu Białego House of Asia
  • 200 g podudzia z kurczaka
  • 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
  • 50 g marchewki pokrojonej w słupki
  • 50 g cebuli pokrojonej w kostkę
  • 50 g cukinii pokrojonej w słupki
  • 2-3 ząbki czosnku drobno pokrojone
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj wg instrukcji na opakowaniu. Przelej zimną wodą.
  2. Na patelnię wlej olej i podsmaż cebulę z czosnkiem. Dodaj kurczaka i usmaż na rumiany kolor. Dodaj pozostałe warzywa i smaż kolejne 3-4 minuty. Połącz z ugotowanym makaronem oraz pastą bulgogi. Całość dokładnie wymieszaj, pod koniec posyp sezamem.

Tu kupisz nasze produkty

Wypróbuj inne przepisy