Makaron z batatów z kurczakiem w sosie bulgogi

Makaron z batatów w połączeniu z sosem bulgogi i chrupiącymi warzywami to danie, które łączy lekkość i intensywny smak. Idealne na szybki lunch lub kolację! Kurczak w aromatycznej marynacie bulgogi staje się wyjątkowo soczysty, a warzywa dodają chrupkości i świeżości. To doskonała propozycja dla tych, którzy szukają prostych, ale efektownych przepisów inspirowanych Azją!

5 / 5. Ilość głosów: 283

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj wg instrukcji na opakowaniu. Przelej zimną wodą.
  2. Na patelnię wlej olej i podsmaż cebulę z czosnkiem. Dodaj kurczaka i usmaż na rumiany kolor. Dodaj pozostałe warzywa i smaż kolejne 3-4 minuty. Połącz z ugotowanym makaronem oraz pastą bulgogi. Całość dokładnie wymieszaj, pod koniec posyp sezamem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron z batatów 200g House of Asia

Makaron z batatów 200 g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

Pad thai z kurczakiem

 

NASZE MARKI