House of Asia
Makaron z pieczonymi warzywami, fetą i łososiem House of Asia

Makaron z pieczonymi warzywami, fetą i łososiem

20 min
4 porcje
lekko pikantne
Ryba Makaron Łosoś Warzywa Chińska 15-30 minut

Ten szybki przepis na makaron Chow Mein z pieczonymi warzywami, fetą i łososiem to prawdziwa uczta dla smakoszy. Czerwone curry i sos teriyaki nadają mu wyjątkowego smaku, a upieczone warzywa z serem feta tworzą idealne połączenie. Z dodatkiem świeżej kolendry i limonki, danie zyskuje świeżość i wyjątkowy aromat, który zaskoczy każdego!

5 / 5. Ilość głosów: 272

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1 opakowanie Makaronu Chow Mein House of Asia
  • 4 łyżki Sosu Teriyaki House of Asia
  • 3 łyżeczki Pasty curry czerwonej House of Asia
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 300 g łososia bez skóry pokrojonego na kilka plastrów
  • 500 g pomidorów cherry
  • 2-3 ząbki czosnku obrane
  • 100 g sera feta
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz czarny do smaku

Do podania:

  • listki kolendry i limonka

Sposób przygotowania

  1. Do naczynia żaroodpornego włóż ser feta, pomidorki koktajlowe, łososia, cebulę oraz czosnek. Polej oliwą, sosem teriyaki, dodaj pastę curry i dopraw odrobiną soli i pieprzu.
  2. Piekarnik rozgrzej do 200°C i piecz składniki około 30 minut, do czasu, aż pomidorki puszczą sok.
  3. W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  4. Upieczone produkty rozgnieć dokładnie widelcem i wymieszaj z ugotowanym makaronem.
    W razie potrzeby dopraw do smaku sosem teriyaki, solą oraz pieprzem.
  5. Podawaj z listkami kolendry skropione sokiem z limonki.

TIP: Przed rozgnieceniem wyjmij kawałek łososia i udekoruj nim gotowe danie.

Tu kupisz nasze produkty