House of Asia
Makaron z tofu i sosem z grzybów shiitake House of Asia

Makaron z tofu i sosem z grzybów shiitake

30 min.
4 porcje
lekko pikantne

Anita Daraż-Barniak przygotowała dla Was coś wyjątkowego – makaron z warzywami i tofu otulony w esencjonalny sos z grzybów shiitake! Dzięki chrupiącej marchewce oraz papryce danie nabiera doskonałego smaku i struktury. Smacznego!

5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

Do podania:

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Do miski włóż tofu i zalej octem oraz 2 łyżkami sosu sojowego. Wymieszaj. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju kokosowego i podsmaż tofu na złoty kolor.
  3. W woku rozgrzej pozostały olej i podsmaż cebulę, imbir, czosnek oraz marchewkę. Dodaj sos z grzybów shiitake, paprykę oraz 3 łyżki sosu sojowego. Smaż przez 3-4 minuty, a następnie dodaj tofu i makaron. Dopraw solą i pieprzem w razie potrzeby.
  4. Danie podawaj posypane sezamem, szczypiorkiem i natką pietruszki.

Tu kupisz nasze produkty