Mrożona kawa kokosowa z lodami waniliowymi
Mrożona kawa to pyszna ochładzająca propozycja na upalne dni! Jest to idealny pomysł dla tych, którzy mają ochotę na zastrzyk kofeiny połączony z lodowym deserem.
Jeśli jesteście uczuleni na mleko krowie, polecamy kawę w wersji wegańskiej z lodami waniliowym wykonanymi na mleczku kokosowym.
Liczba porcji: 2
Czas: 10 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 400 ml mleka kokosowego 5-7%
- 1 łyżka cukru kokosowego
- 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
- 2 gałki lodów waniliowych
Sposób przygotowania
- Mleko zagotuj w garnku. Wsyp kawę i cukier, wymieszaj do rozpuszczenia. Delikatnie ostudź.
- Kawę wlej do szklanek, dodaj lody. Na koniec możesz posypać ją wiórkami kokosowymi.