Kuchnia tajska Przepisy

Mrożona kawa kokosowa z lodami waniliowymi

Mrożona kawa kokosowa z lodami waniliowymi

Mrożona kawa to pyszna ochładzająca propozycja na upalne dni! Jest to idealny pomysł dla tych, którzy mają ochotę na zastrzyk kofeiny połączony z lodowym deserem.

Jeśli jesteście uczuleni na mleko krowie, polecamy kawę w wersji wegańskiej z lodami waniliowym wykonanymi na mleczku kokosowym.

 

Liczba porcji:

2

Czas: 10 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Mleko zagotuj w garnku. Wsyp kawę i cukier, wymieszaj do rozpuszczenia. Delikatnie ostudź.
  2. Kawę wlej do szklanek, dodaj lody. Na koniec możesz posypać ją wiórkami kokosowymi.
Wróć do poprzedniej strony