Polędwiczki wieprzowe z makaronem vermicelli, sosem ostrygowym i ananasem

Danie łączy w sobie smak ostry, słodki i słony co nadaje potrawie wyrazisty smak.

Liczba porcji:

2

Czas: 15 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Lekko ostre

Składniki

  • 200 g polędwiczki; pokrojonej w cienkie plasterki
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 1 opakowanie makaronu vermicelli
  • 3 łyżki sosu ostrygowego
  • 30 g świeżej papryki chili; pokrojona w plasterki
  • 100 g ananasa; pokrojony w kostkę
  • 100 g mini kukurydzy
  • dymka do dekoracji
  • 2 łyżki oliwy do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstaw do ostygnięcia.
  2. Na rozgrzanej patelni lub woku usmaż polędwiczki, ok 2 minuty.
  3. Dodaj ananasa, kukurydzę, zalej sosem ostrygowym, smaż kolejne 2 minuty. Następnie przypraw octem.
  4. Na makaronie ułóż przygotowane polędwiczki razem z sosem.
Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI