Rajski deser z chia i mango Jakjalubiejesc
Sezon na słoneczne desery uważamy za otwarty. Monika jakjalubiejesc przychodzi do Was z prawdziwie rajskim deserem zrobionym ze słodkim mango, kremowym mleczkiem kokosowym i pysznymi, zdrowymi nasionami chia. Koniecznie sprawdźcie jak szybko, robi się ten deser.
Liczba porcji: 3
Czas: 10 min.
Ostrość:
łagodne
Składniki
400 ml Mleczka kokosowego 5-7% House of Asia
50 g Nasion chia QF
450 ml Pulpy mango QF
400 ml Kremu kokosowego do ubijania QF
1/2 łyżeczki wanilii w proszku lub olejku waniliowego
owoce sezonowe
Sposób przygotowania
1. Ziarna chia wsyp do naczynia, zalej wstrząśniętym mleczkiem kokosowym, dodaj wanilię, wymieszaj i odstaw do lodówki do napęcznienia (2-4 godz., ale im dłużej, tym lepiej).
2. Gotową masę przełóż do kieliszków, wypełniając je do połowy. Pozostałą masę wymieszaj z połową pulpy mango i nałóż kolejną warstwę deseru.
3. Na wierzch wyłóż samą pulpę mango, wyrównaj i udekoruj owocami, a także ubitym kremem kokosowym. Desery należy przechowywać w lodówce.