Rajski deser z chia i mango Jakjalubiejesc

Sezon na słoneczne desery uważamy za otwarty. Monika jakjalubiejesc przychodzi do Was z prawdziwie rajskim deserem zrobionym ze słodkim mango, kremowym mleczkiem kokosowym i pysznymi, zdrowymi nasionami chia. Koniecznie sprawdźcie jak szybko, robi się ten deser.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.6 / 5. Ilość głosów: 9

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 3

Czas: 10 min.

Ostrość:
łagodne

Składniki

400 ml Mleczka kokosowego 5-7% House of Asia

50 g Nasion chia QF

450 ml Pulpy mango QF

400 ml Kremu kokosowego do ubijania QF

1/2 łyżeczki wanilii w proszku lub olejku waniliowego

owoce sezonowe

Sposób przygotowania

1. Ziarna chia wsyp do naczynia, zalej wstrząśniętym mleczkiem kokosowym, dodaj wanilię, wymieszaj i odstaw do lodówki do napęcznienia (2-4 godz., ale im dłużej, tym lepiej).

2. Gotową masę przełóż do kieliszków, wypełniając je do połowy. Pozostałą masę wymieszaj z połową pulpy mango i nałóż kolejną warstwę deseru.

3. Na wierzch wyłóż samą pulpę mango, wyrównaj i udekoruj owocami, a także ubitym kremem kokosowym. Desery należy przechowywać w lodówce.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Mleczko kokosowe 5-7% 400 ml House of Asia

Mleczko kokosowe 5-7% 400 ml

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI