Rozgrzewająca zupa dyniowa z pastą chili

Wypróbuj przepis na rozgrzewającą zupę krem z dyni od Edyty Dyduch, który doskonale sprawdzi się w chłodne, jesienne dni. Dzięki użyciu aromatycznej pasty z czosnku, imbiru i chili całość jest subtelnie pikantna oraz nabiera wyjątkowego charakteru. Smacznego!

Liczba porcji:

4

Czas: 60 min.

Poziom:

Poziom:

Składniki

Do podania:

  • Pasta z czosnku, imbiru i chili
  • Jogurt naturalny
  • Pestki dyni
  • Świeża kolendra

Sposób przygotowania

  1. Dynię obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
  2. W woku rozgrzej oliwę i podsmaż dynię, czosnek oraz cebulę. Dodaj pastę z czosnku, imbiru i chili oraz kurkumę. Podsmaż do uwolnienia aromatów, a następnie zalej bulionem tak, aby płyn przykrył warzywa. Gotuj aż dynia będzie miękka.
  3. Do bulionu wlej mleczko kokosowe oraz sok z limonki. Wymieszaj i dodaj kilka listków świeżej kolendry. Dopraw solą i pieprzem, a następnie zblenduj całość na gładką masę.
  4. Podawaj z odrobiną jogurtu naturalnego, pastą, pestkami dyni oraz kolendrą.
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Makaron Chow Mein po azjatycku

Tofu czosnkowo-miodowe z warzywami

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI