Sałatka z krewetkami i makaronem z fasoli mung

Tajska sałatka z krewetkami i bezglutenowym makaronem z fasoli mung to idealne danie na letnie dni.  Przygotowanie tej pysznej potrawy zajmie Ci zaledwie 25 minut i stanie się hitem w Twoim domu. Smacznego!

2.4 / 5. Ilość głosów: 5

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 25 minut

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Ugotuj makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Krewetki gotujemy 20 minut do miękkości w osolonej wodzie.
  3. Na patelnię dodaj sok z cytryny, sos rybny, cukier i krewetki. Zamieszaj.
  4. Następnie  dodaj makaron i pozostałe składniki, dobrze wymieszaj.
  5. Podawaj udekorowane świeżą kolendrą.  
  6. Podawaj posypane prażonym sezamem.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Bezglutenowy sos rybny 200ml House of Asia

Sos rybny 200 ml

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

Pad thai z kurczakiem

 

NASZE MARKI