
Sałatka z makaronem i pieczonym łososiem

Orientalna sałatka z bezglutenowym makaronem, chrupiącymi warzywami, grzybami snow fungus i pieczonym łososiem to 10 minut do kulinarnego wow! Lekkostrawna, kolorowa i z twistem – pokochasz to połączenie!
Liczba porcji: 4
Czas: 10 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 1 opakowanie Bezglutenowego makaronu ryżowego z czarnym sezamem 5mm House of Asia
- 1 opakowanie Grzybów Snow Fungus suszone House of Asia
- 1 łyżka Czarnego lub białego sezamu House of Asia
- 1 średnia marchewka pokrojona w cienkie zapałki
- 3 – 4 rzodkiewki pokrojone lub starte w zapałki
- 100 g ogórka zielonego pokrojonego w cienkie plastry
- 1 czerwona cebula pokrojona w piórka
- 50 g dymki
- 50 g kolendry
- 100 g łososia pieczonego
- 1 łyżka majonezu
Sos:
- 3 łyżki Sosu ponzu z yuzu House of Asia
- 3 łyżki Sosu sojowego słodkiego House of Asia
- 1 łyżka Oleju sezamowego House of Asia
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania
- Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie przelej go zimną wodą, i potnij na mniejsze kawałki. Skrop niewielką ilością oliwą.
- Pieczonego łososia poszarp za pomocą widelca i wymieszaj z majonezem.
- Do miski przełóż wszystkie składniki sosu, dobrze wymieszaj.
- Grzyby snow fungus zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut. Po tym czasie odsącz, osusz i odetnij zdrewniałe końcówki. Pokrój na mniejsze kawałki.
- Ogórka posól i odstaw na 10 minut. Następnie odciśnij nadmiar wody i przełóż do dużej miski. Dodaj makaron, warzywa, grzyby oraz pokrojoną dymkę. Sałatkę wymieszaj z sosem. Na wierzch połóż pastę z łososia i posyp kolendrą oraz sezamem.