Sałatka z makaronem i pieczonym łososiem

Orientalna sałatka z bezglutenowym makaronem, chrupiącymi warzywami, grzybami snow fungus i pieczonym łososiem to 10 minut do kulinarnego wow! Lekkostrawna, kolorowa i z twistem – pokochasz to połączenie!

5 / 5. Ilość głosów: 316

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 10 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sos:

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie przelej go zimną wodą, i potnij na mniejsze kawałki. Skrop niewielką ilością oliwą.
  2. Pieczonego łososia poszarp za pomocą widelca i wymieszaj z majonezem.
  3. Do miski przełóż wszystkie składniki sosu, dobrze wymieszaj.
  4. Grzyby snow fungus zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut. Po tym czasie odsącz, osusz i odetnij zdrewniałe końcówki. Pokrój na mniejsze kawałki.
  5. Ogórka posól i odstaw na 10 minut. Następnie odciśnij nadmiar wody i przełóż do dużej miski. Dodaj makaron, warzywa, grzyby oraz pokrojoną dymkę. Sałatkę wymieszaj z sosem. Na wierzch połóż pastę z łososia i posyp kolendrą oraz sezamem.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy słodki150ml House of Asia

Sos sojowy słodki 150 ml

Nowość
Bestseller
Sos ponzu z yuzu 150ml House of Asia

Sos ponzu z yuzu 150 ml

Nowość
Bestseller
Czarny sezam 50g House of Asia

Sezam czarny 50 g

Nowość
Bestseller
Sezam biały 50 g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI