Sałatka z ogórków po japońsku

Chrupiąca sałatka z ogórków po japońsku to prosty sposób na zdrowy i pyszny posiłek w kilka minut. Dzięki wyjątkowemu sosowi na bazie octu ryżowego i sezamowego oleju House of Asia, każde kęsy zachwycają harmonią smaków. Przygotowanie jest banalnie proste – spróbuj i przekonaj się, jak niewiele potrzeba, by stworzyć danie pełne orientalnych aromatów!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 235

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 5 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 2 zielone ogórki pokrojone w słupki 3-4 cm lub plastry 3 mm
  • 100 g obranej białej rzepy pokrojonej w słupki 3-4 cm lub plastry 3 mm
  • Sól

SOS:

Sposób przygotowania

  1. Ogórki i rzepę posól i odstaw na 10-15 minut.
  2. Wszystkie składniki na sos wymieszaj ze sobą w misce. Sos powinien mieć smak słodko/kwaśno/ostro/słony/.
  3. Osusz ogórki i rzepę i ręcznikiem papierowym. Przełóż do miski lub słoika, wlej sos i dobrze wymieszaj. Odstaw do lodówki na 15-20 minut.
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150ml

Nowość
Bestseller
Ocet ryżowy 150ml House of Asia

Ocet ryżowy 150 ml

Nowość
Bestseller
Olej z prażonego sezamu 150ml House of Asia

Olej z prażonego sezamu 150ml

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI