Kuchnia japońska

Śniadaniowa kanapka z łososiem i sosem teriyaki

Smaczny posiłek podany w estetyczny sposób zachęca jeszcze bardziej do spróbowania. Wiemy o tym przygotowując wspólne obiady, jednak warto pamiętać, że nawet zwykłą kanapkę do pracy, szkoły można przygotować w ciekawy sposób.

Nasza propozycja śniadaniowej kanapki to delikatny łosoś z sosem na bazie majonezu i sosu teriyaki. Całość ozdobiona kiełkami i pomidorkami cherry prezentuje się świetnie w śniadaniowym pudełku.

Liczba porcji:

2

Czas: 5 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Łagodne

Składniki

4 kromki pieczywa
100g wędzonego łososia
2 liście sałaty
6 plasterków ogórka
Kiełki i pomidorki cherry do podania

Sos:

2 łyżeczki sosu Teriyaki
2 łyżeczki majonezu

Sposób przygotowania

Sos:

  1. W miseczce wymieszaj sos Teriyaki i majonez.

Kanapka

  1. Posmaruj 2 kromki przygotowanym sosem.
  2. Ułóż liście sałaty, ogórki i łososia.
  3. Przykryj pozostałymi kromkami i przetnij na pół.
  4. Podawaj z kiełkami i pomidorkami cherry.

Polecane produkty

Wróć do poprzedniej strony