Wegetariańskie sushi z awokado

Domowe sushi jest często wyzwaniem. Dlatego też sięgnijcie po przepis, dzięki któremu polubicie sami robić te pyszne japońskie danie. Sushi te zachwyci Twoich gości nie tylko smakiem ale także wyglądem! Smacznego:)

 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 90 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Do podania:

Sposób przygotowania

  1. Ugotuj ryż (przepis znajdziesz tutaj).
  2. Połóż połowę liścia nori na macie bambusowej owiniętej folią spożywczą.
  3. Nałóż ryż rozciągając go na całym liściu, następnie odwróć ryżem do dołu.
  4. Rozsmaruj serek Philadelphia, wasabi i awokado. Zwiń rolkę i na wierzch ułóż szerokie plastry awokado.
  5. Sushi pokrój na 6 kawałków i podaj z sosem sojowym i pastą wasabi. 
  6. Na koniec posyp białym lub czarnym, sezamem.

Podawaj sushi z sosem sojowym Premium i imbirem.

...

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI