Wegańska zupa ostro – kwaśna

Prosta w przygotowaniu zupa pikantna zupa, która swoim wyglądem zachęca do zjedzenia więcej niż zdołasz:)

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 6

Czas: 25 min

Ostrość:
Ostre

Składniki

  • 1 łyżka sosu Sambal Oelek
  • 2 łyżki sosu sojowego jasnego
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka tartego imbiru
  • 4 cebule dymki, pokrojone w 2 cm kawałki
  • 1 łyżeczka cukru
  • 400 g surowego tofu, pokrojone w 2 cm kostkę
  • 1/4 główki czerwonej kapusty, cienko poszatkowanej
  • 220 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
  • 3 marchewki, pokrojone w słupki wielkości zapałek

Sposób przygotowania

1. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż tofu, aż się zarumieni. Zdejmij z patelni i odsącz na ręczniku papierowym. Odstaw.
2. W dużym garnku rozgrzej olej, dodaj do niego imbir oraz białą część dymki. Smaż przez 1-2 minuty. Dodaj wodę, sos sojowy, ocet, Sambal Oelek, cukier i warzywa. Zagotuj.
3. Podawaj w miskach udekorowane zieloną częścią dymki z dodatkową porcją sosu chili do smaku.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Sos chili Sambal Oelek 240g House of Asia

Sos chili Sambal Oelek 240 g

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI