Lody kokosowo truskawkowe

Jak jeść lody w upalne dni do tylko samodzielnie przygotowane w domu.  Najlepszą bazą do przygotowania lodów wegańskich jest mleczko kokosowe o zawartości tłuszczu 17-19%, które charakteryzuje się kremową konsystencją. Pycha!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 10 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Zmiksuj truskawki w blenderze.
  2. Następnie dodaj mleczko kokosowe, cukier i dobrze wszystko wymieszaj.
  3. Przełóż masę do foremek i włóż do zamrażalnika na około 2-3 godziny.

Czas przygotowania 10 min, mrożenie 2-3 h

PRODUKTY POWIĄZANE

 

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI