Kuchnia tajska Przepisy

Wegańskie massaman curry z mleczkiem kokosowym

Wegańskie massaman curry i mleczkiem kokosowym House of Asia

Koniecznie musicie spróbować tego przepisu! Połączenie słodkiej dyni, ziemniaków z kremowym mleczkiem kokosowym i pastą massaman curry to wyjątkowy smak Tajlandii, który zapamiętacie na długo. Prosty i szybki przepis to kolejna zaleta tego pysznego dania. Do dzieła!

Liczba porcji:

2

Czas: 25 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

1. Ryż jaśminowy ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
2. Na rozgrzaną patelnię wlej mleczko kokosowe, dodaj pastę curry i gotuj do uwolnienia się aromatu.
3. Dodaj dynię, cebule oraz ziemniaki. Całość gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
4. Danie podaj z ryżem i posyp orzeszkami.

Wróć do poprzedniej strony