Wegańskie massaman curry z mleczkiem kokosowym

Koniecznie musicie spróbować tego przepisu! Połączenie słodkiej dyni, ziemniaków z kremowym mleczkiem kokosowym i pastą massaman curry to wyjątkowy smak Tajlandii, który zapamiętacie na długo. Prosty i szybki przepis to kolejna zaleta tego pysznego dania. Do dzieła!

Liczba porcji:

2

Czas: 25 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

1. Ryż jaśminowy ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
2. Na rozgrzaną patelnię wlej mleczko kokosowe, dodaj pastę curry i gotuj do uwolnienia się aromatu.
3. Dodaj dynię, cebule oraz ziemniaki. Całość gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
4. Danie podaj z ryżem i posyp orzeszkami.

...

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak zrobić sushi futomaki z łososiem?

OSTRYgowy kurczak z pak choi

Makron chiński trzy grzyby

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI