

Sos z kolendrą i miętą 200g
Sos swój aromatyczny i odświeżający, typowy dla Indii smak zawdzięcza unikalnej mieszance składników na bazie liści kolendry, limonki, mięty, szpinaku i soczewicy. Ma wszechstronne zastosowanie, między innymi jako dip do różnorodnych dań kuchni indyjskiej, azjatyckiej, jak również polskiej. Jest łatwy w użyciu i stanowi świetny składnik sosów czy dressingów do sałatek. Jest też idealnym składnikiem marynat dań smażonych i z grilla. Sos jest odpowiedni dla wegetarian i wegan.
SKŁADNIKI
Woda, liście kolendry 14 %, cukier, glukoza, sok z limonki, liście mięty 4 %, liście szpinaku, soczewica żółta mielona, sól jodowana, kmin rzymski mielony, zielona papryka chili, regulatory kwasowości: kwas octowy, kwas cytrynowy; skrobia modyfikowana, substancja konserwująca: benzoesan sodu, oleożywica z zielonego chili, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość energetyczna 535 kJ / 126 kcal
Tłuszcz 0.60 g
KTN 0.10 g
Węglowodany 28.00 g
w tym Cukry 8.00 g
Białko 1.90 g
Błonnik 0.00 g
Sól 4.90 g
KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia