23 października w Instytucie Kulinarnym Transgourmet odbyły się Warsztaty kuchni tajskiej prowadzone przez finalistkę 7 edycji programu Master Chef Martynę Chomacką! Na wydarzeniu nie mogło zabraknąć również naszego Szefa Kuchni Jarka Owczarczyka, który pomagał uczestnikom w doprawieniu smaku przygotowywanych dań.
Uczestnikami warsztatów byli zwycięzcy konkursu przeprowadzonego w dniach 2-15 października na profilach social media House of Asia. Ich zadaniem było przygotowanie swojej wersji tajskiego klasyka – Pad Thai. Jury wybrało 10 zwycięzców, którzy wraz z osobami towarzyszącymi mogli uczestniczyć w tym niezwykłym wydarzeniu.
Podczas warsztatów Martyna Chomacka przekazywała swoje tajniki wiedzy na temat kuchni tajskiej, które zdobyła podczas wielokrotnych podróży po Azji. Dzięki niej uczestnicy nauczyli się jak przygotować: Zupę Tom Kha, Pad Thai oraz egzotyczny deser Mango Sticky Rice.
Dodatkową niespodzianką była degustacja wody kokosowej naszej marki QF Quality Food.
Wszystkim uczestnikom bardzo dziękujemy za udział i życzymy owocnego gotowania, aromatycznych dań kuchni azjatyckiej w domu.
Do zobaczenia przy okazji kolejnych konkursów. Zachęcamy do bacznego obserwowania naszych kanałów.
Zapraszamy do obejrzenia galerii
Foto Ewa Zachariasz, Katarzyna Orłowicz