House of Asia
Chrupiące hot-dogi sosem sriracha House of Asia

Chrupiące hot-dogi sosem Sriracha

30 min.
4 porcje
pikantne
Warzywa Tajska 15-30 minut

Gotowi do kibicowania? Z przepisem na nasze chrupiące hot-dogi żadna rozgrywka nie będzie Wam straszna. Smak zwycięstwa czy porażki z pewnością umili Wam nasz ostry sos Sriracha i papryczki Jalapeno. Mniam!

5 / 5. Ilość głosów: 3

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 3 łyżeczki sosu Sriracha
  • 12 plasterków Papryki Jalapeno zielonej krojonej 
  • 4 pół bagietki (lub 2 bagietki przekrojone na pół)
  • 4 parówki z szynki
  • 4 łyżki surówki z kapusty białej
  • 3 łyżki majonezu

Opcjonalnie:

  • Prażona cebulka, szczypiorek lub kolendra do dekoracji

Sposób przygotowania

  1. Bagietki przekrój wzdłuż (nie przecinając do końca) i wstaw do rozgrzanego do 180°C piekarnika na około 5 minut – bułka powinna być ciepła w środku i chrupiąca na zewnątrz.
  2. Ugotuj parówki.
  3. Do miski przełóż majonez, dodaj ostry sos i wymieszaj.
  4. Podpieczone bagietki posmaruj sosem, następnie dodaj parówkę, surówkę i na końcu udekoruj ziołami.

Tu kupisz nasze produkty