House of Asia
Babeczki z miso i borówkami House of Asia

Babeczki z miso i borówkami z airfryer’a

25 min
9 porcje
łagodne
15-30 minut

Babeczki inne niż wszystkie? Te z miso, borówkami i mleczkiem kokosowym łączą delikatną słodycz z lekką nutą orientu. Puszyste, wilgotne, gotowe w 15 minut… i znikają jeszcze szybciej! Idealne na weekendowe leniwe śniadanie albo jako coś słodkiego do popołudniowej kawy!

4.9 / 5. Ilość głosów: 297

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 60 ml Mleczka kokosowego 12 – 14 % House of Asia
  • 2 łyżeczki Trawy cytrynowej mielonej House of Asia
  • 1 łyżeczka Pasty Miso Shiro jasnej House of Asia
  • 125g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 50 g cukru
  • 1/2 łyżeczki skórki z cytryny
  • 1 jajko
  • 60 ml oleju rzepakowego
  • Garść borówek

Do podania:

  • cukier puder
  • owoce

Sposób przygotowania

  1. Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia. Wymieszaj. Dodaj pozostałe składniki (bez borówek) i zmiksuj na jednolitą masę.
  2. Do ciasta dodaj borówki i delikatnie wymieszaj łyżką.
  3. Foremki wysmaruj odrobiną oleju. Ciasto nakładaj łyżką do ok ¾ ich wysokości.
  4. Wstaw do airfryer’a na około 15 minut i 180°C. Przed podaniem posyp cukrem pudrem i udekoruj owocami.

Tu kupisz nasze produkty