Deser z mango i tapioką House of Asia

Deser z mango i tapioką

5 min
2 porcje
łagodne

4.9 / 5. Ilość głosów: 272

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Przenieś się do tropików z egzotycznym deserem mango z tapioką! Delikatne perły tapioki w kremowym mleczku kokosowym, orzeźwiająca pulpa mango i soczyste owoce to idealne połączenie smaków i tekstur. Prosty przepis, który przygotujesz zaledwie w 5 minut!

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Tapiokę przygotuj według wskazówek na opakowaniu, przelej zimna wodą i wystudź. Następnie wymieszaj z połową mleczka kokosowego i solą.
  2. Pulpę mango, mleczko kokosowe, lód oraz miód dobrze wymieszaj.
  3. Z grejpfruta wykrój filety (bez białych błon) a mango pokrój w kostkę.
  4. Do szklanek przełóż tapiokę, uzupełnij musem z mango i udekoruj owocami oraz miętą.

Tu kupisz nasze produkty