House of Asia
Zupa chińska z krewetkami i grzybami Mun House of Asia

Chińska zupa z krewetkami i grzybami Mun

15 min
4 porcje
lekko pikantne
Krewetki Makaron Warzywa Chińska Grzyby do 15 minut

Szukasz pomysłu na szybki i prosty obiad? Ta aromatyczna zupa to idealne rozwiązanie. Wystarczy 15 minut, kilka składników House of Asia i gotowe! Delikatne krewetki, chrupiące grzyby Mun i wyrazisty bulion sprawią, że poczujesz smak Azji we własnym domu.

5 / 5. Ilość głosów: 274

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 100 g Makaronu Vermicelli House of Asia
  • 20 g Grzybów Mun House of Asia
  • 50 g Kiełków fasoli Mung House of Asia
  • 1/2 łyżeczki Sezamu białego House of Asia
  • 1 łyżeczka Oleju z prażonego sezamu House of Asia
  • 1 łyżka Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 1 łyżeczka papryczki chili drobno posiekanej
  • 1,5 l bulionu drobiowego lub rosołu z kurczaka
  • 200 g krewetek oczyszczonych
  • Kawałek imbiru drobno posiekany
  • 50 g cebulki dymki drobno pokrojonej
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją, przelej zimną wodą, wymieszaj z olejem sezamowym.
  2. Grzyby mun zalej wrzątkiem na 10 minut, odcedź. Kiełki przelej zimną wodą.
  3. Na rozgrzanym oleju podsmaż krewetki, imbir, białe części szczypiorku oraz chili.
  4. W garnku podgrzej bulion. Dodaj grzyby, kiełki, sos sojowy oraz podsmażone krewetki i warzywa. Dopraw sosem sojowym.
  5. Makaron rozłóż do misek, zalej gorącym bulionem i posyp sezamem oraz zielonym szczypiorkiem.

Tu kupisz nasze produkty