House of Asia
Dorsz w panko z surówką House of Asia

Dorsz w panko z surówką

20 min
4 porcje
łagodne
Warzywa Ryż Chińska 15-30 minut

Soczysty filet z dorsza w chrupiącej panierce panko, doprawiony przyprawą kuchni chińskiej, podany z lekką surówką z kapusty i marchewki oraz ryżem. Idealne połączenie delikatności ryby i orientalnych smaków. Przygotowanie zajmie Ci tylko 20 minut – szybki, pyszny i egzotyczny obiad dla całej rodziny!

5 / 5. Ilość głosów: 269

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 100 g Panierki Panko House of Asia
  • 1/2 łyżeczki Przyprawy Kuchni chińskiej House of Asia
  • 2 – 3 łyżki Octu ryżowego House of Asia
  • 600 g filetu z dorsza
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 200 g białej kapusty
  • 50 g marchewki
  • 1 łyżeczka cukru
  • Sól, pieprz czarny
  • Olej do smażenia

Do podania:

Ryż biały

Sposób przygotowania

  1. Rybę osusz ręcznikiem papierowym, następnie przypraw solą, pieprzem oraz przyprawą chińską.
  2. Jajka połącz z mąką i dobrze wymieszaj, tak aby powstało ciasto. Rybę obtocz w cieście oraz panko.
  3. Usmaż dorsza na rozgrzanym oleju na rumiany kolor.
  4. Kapustę poszatkuj, posól oraz wygnieć w dłoniach. Odstaw na 10 minut. Odcedź z nadmiaru wody, dodaj startą marchewkę i dopraw do smaku octem ryżowym oraz cukrem.
  5. Danie podawaj z ugotowanym ryżem.

Tu kupisz nasze produkty