Kurczak z warzywami, imbirem i sosem czosnek z miodem

Kurczak z warzywami w nowej odsłonie. Soczysty kurczak w połączeniu z intensywnym smakiem imbiru i sosu czosnkowo-miodowym.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.8 / 5. Ilość głosów: 4

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Pociętego w cienkie paseczki kurczaka marynuj 10 minut w 1 łyżce sosu sojowego. Odstaw.
  2. Na rozgrzanym woku usmaż imbir – ok 30 sekund.
  3. Dodaj kurczaka, smaż kolejne 2 minuty.
  4. W między czasie dokładnie przepłucz warzywa do woka pod bieżącą wodą.
  5. Następnie dodaj je do woka.
  6. Dopraw 1 łyżką sosu sojowego i 2 łyżkami sosu czosnkowo miodowego.
  7. Wszystko razem smaż przez ok 1 minutę.
  8. Podawaj z ryżem, udekoruj dymką i orzechami ziemnymi.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta miodowo-czosnkowa 50g House of Asia

Pasta miodowo-czosnkowa 50 g

Nowość
Bestseller
Warzywa do woka 330g House of Asia

Warzywa do woka 330 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI