Kurczak z warzywami, imbirem i sosem czosnek z miodem
Kurczak z warzywami w nowej odsłonie. Soczysty kurczak w połączeniu z intensywnym smakiem imbiru i sosu czosnkowo-miodowym.
Liczba porcji: 2
Czas: 20 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 2 łyżki Sosu sojowego jasny House of Asia
- 2 łyżki Pasty czosnkowo-miodowej House of Asia
- 1 słoik Warzyw do woka House of Asia
- 300 g piersi z kurczaka; pokrojonej w bardzo cienkie paseczki
- 1 łyżka świeżego imbiru; drobno posiekanego
- cebulka dymka i orzechy ziemne do przystrojenia
- ryż do podania
Sposób przygotowania
- Pociętego w cienkie paseczki kurczaka marynuj 10 minut w 1 łyżce sosu sojowego. Odstaw.
- Na rozgrzanym woku usmaż imbir – ok 30 sekund.
- Dodaj kurczaka, smaż kolejne 2 minuty.
- W między czasie dokładnie przepłucz warzywa do woka pod bieżącą wodą.
- Następnie dodaj je do woka.
- Dopraw 1 łyżką sosu sojowego i 2 łyżkami sosu czosnkowo miodowego.
- Wszystko razem smaż przez ok 1 minutę.
- Podawaj z ryżem, udekoruj dymką i orzechami ziemnymi.