Przepis z produktem Imbir do sushi różowy 190 g
Imbir do sushi różowy 190 g

Imbir do sushi różowy 190 g

  • Młody imbir
  • Gotowy do spożycia
  • Różowy i chrupiący

Mały dodatek, wielki smak.

Pochodzący z Azji, cienko krojony młody imbir w zalewie octowej to nieodłączny element japońskiego rytuału jedzenia sushi. Dzięki wyrazistemu smakowi oczyszcza kubki smakowe między kolejnymi kawałkami sushi, ale świetnie sprawdza się także jako dodatek do ryb, sałatek czy wrapów.

Zastosowanie:

Pro Tip: Dodaj plasterki imbiru do domowych bowlów lub wrapów – podkręcą smak i dodadzą orzeźwiającego akcentu.

Składniki

+

Składniki

imbir 57,8 %, woda, sól, regulatory kwasowości: kwas octowy, kwas cytrynowy; substancja konserwująca: sorbinian potasu, substancje słodzące: aspartam, sacharyny, sukraloza; barwnik: antocyjany. Zawiera substancje słodzące. Zawiera źródło fenyloalaniny.

Wartości odżywcze

+
Wartości odżywcze

w 100 g / ml produktu
Wartość energetyczna
23 kJ / 6 kcal
Tłuszcz
0.10 g
KTN
0.00 g
Węglowodany
0.50 g
w tym Cukry
0.00 g
Białko
0.20 g
Błonnik
12.00 g
Sól
2.40 g
KTN - kwasy tłuszczowe nasycone
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia

Sposób przygotowania

+

Tu kupisz nasze produkty