House of Asia
Kaburamaki sushi House of Asia

Kaburamaki sushi z łososiem, węgorzem i krewetką

90 min
2 porcje
łagodne
Ryba Krewetki Łosoś Ryż Japońska powyżej 30 minut

Jeśli jesteście miłośnikami sushi to ten przepis jest właśnie dla Was! Kaburamaki to jedna z odmian sushi, w której składniki nadzienia są zawinięte na zewnątrz rolki, a całość jest pokryta dodatkową warstwą składników. Wbrew pozorom nie jest ono bardzo trudne w przygotowaniu! 

5 / 5. Ilość głosów: 11

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 250 g Ryżu do sushi House of Asia (4 rolki)
  • liście nori House of Asia
  • 1 łyżeczka Pasty wasabi House of Asia
  • 50 g świeżego łososia pokrojonego na szerokie cienkie plastry
  • 50 g świeżego węgorz pokrojonego na szerokie cienkie plastry
  • 4 ugotowane krewetki typu black-tiger
  • 1 dojrzałe awokado, pokrojone na cienkie i szerokie plastry
  • 75 g opakowania serka Philadelphia

Do podania:

  • Sos sojowy Premium House of Asia
  • Imbir do sushi różowy House of Asia
  • Sos teriyaki House of Asia

Sposób przygotowania

  1. Ryż przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (do jego przyrządzenia będzie Ci również potrzebny Sos do ryżu do sushi House of Asia). Przepis jak ugotować ryż do sushi znajdziesz TUTAJ>
  2. Połóż połowę liścia Nori na macie bambusowej owiniętej folią spożywczą.
  3. Nałóż ryż rozciągając go na całym liściu, następnie odwróć ryżem do dołu.
  4. Rozsmaruj serek Philadelphia, wasabi, krewetek i awokado. Zwiń rolkę i na wierzch ułóż na przemiennie szerokie plastry awokado, łososia i węgorza.
  5. Sushi pokrój na 6 kawałków i podaj z sosem sojowym, sosem teriyaki, pastą wasabi i imbirem.

Tu kupisz nasze produkty