Dieta dla pięknej cery

Wielu z nas wie, że to co jemy ma wpływ na nasze zdrowie, sylwetkę, samopoczucie oraz poczucie szczęścia.  Lecz o tym, że dieta może równie pozytywnie oddziaływać na nasz wygląd poprawiając stan skóry, włosów i paznokci, często zapominamy.

Co zatem jeść, aby rzadziej korzystać z zabiegów kosmetologicznych i cieszyć się piękną skórą, szczególnie latem? Odpowiedz podsuwa nam orientalna kuchnia Azjatów.

Imbir

Kilka tygodni przed wyjściem na plażę warto zaprzyjaźnić się z imbirem. Ten, znany od lat w kuchni azjatyckiej produkt, posiada szereg właściwości sprzyjających poprawie urody, głównie wyszczuplająco-modelujących.

  • Przyspiesza spalanie tłuszczu, walczy z cellulitem.
  • Działa przeciwobrzękowo – zawarty w nim olejek eteryczny wykazuje działanie moczopędne.
  • Dba o jamę ustną – działa odkażająco i odświeżająco, pozostawia miły zapach w ustach.
  • Polepsza krążenie krwi, wpływa na poprawę dotlenienia i odżywienia tkanek. Dzięki czemu skóra staje się promienna, pełna blasku, doskonale nawilżona i bardziej jędrna.
  • Pełen głębi, świeżości i egzotyki zapach imbirowy jest wykorzystywany jako baza wielu perfum.

Algi

Nie każdy wie, że algi morskie zawierają nawet 10 razy więcej beta – karotenu niż marchewki.  Z tego względu doskonale sprzyjają pięknej opaleniźnie. Są również dobrym rozwiązaniem dla cery dojrzałej, gdyż posiadają właściwości opóźniające procesy starzenia się skóry. Dieta oraz kosmetyki zawierające algi morskie idealnie nadają się dla osób wrażliwych na działanie wolnych rodników tlenowych związanych z: nadmierną ekspozycją na słońce, wzmożoną aktywnością fizyczną, paleniem papierosów, zanieczyszczeniami powietrza oraz życiem w nieustannym stresie.

Algi, głównie – wakame i nori –  zawierają 15 razy więcej wapnia niż mleko, są również bogate w witaminy z grupy B, które uczestniczą w zmniejszaniu stanu zapalnego skóry. Ich stosowanie pomaga w odżywianiu skóry, pobudzaniu fibroblastów oraz ochronie przed działaniem wolnych rodników.  Regenerujące i kojące właściwości alg skutecznie poprawiają stan cery wrażliwej, tłustej oraz trądzikowej. Dodatkowo rewelacyjnie działają na ciało – zmniejszają cellulitis, pobudzają przemianę materii i aktywują produkcję kolagenu.

W obecnych czasach algi są wysoko cenionym składnikiem wielu kosmetyków, z uwagi na zdolność:

  • regeneracji naskórka,
  • opóźnianie procesów starzenia się skóry,
  • wyciszenia pracy gruczołów łojowych,
  • nawodnienia skóry,
  • wzmocnienia warstwy lipidowej skóry,
  • uszczelnienia ściany naczyń krwionośnych i poprawy wyglądu skóry.

Polecam algi w codziennej diecie oraz jako składnik domowej maseczki. Przygotuj 1 łyżkę mąki pszennej, 1 łyżkę jogurtu oraz ½ łyżki sproszkowanych alg (np. skruszonych liści nori), dokładnie wymieszaj, nałóż na skórę i zmyj kiedy maseczka wyschnie. Rezultat? Widocznie zmniejszone pory i silnie odżywiona skóra. Maseczka polecana jest osobom z cerą mieszaną i tłustą.

Grzyby shitake, mung

O właściwościach azjatyckich grzybów pisałam wielokrotnie w kontekście chociażby hamowania procesów nowotworowych. Jest jeszcze inna właściwość, która czyni je wyjątkowym, to odmładzanie skóry. Grzyby shitake na przykład, posiadają silne właściwości przeciwutleniające, pobudzają układ immunologiczny, zapobiegają starzeniu się, a nawet – odmładzają. Są doskonałym źródłem wielu witamin i składników mineralnych (selenu, żelaza, magnezu, potasu, fosforu, wapnia, sodu, cynku, manganu, oraz witamin z grupy B).

Jak działają w kosmetykach? Bardzo skutecznie oraz wszechstronnie. Dostarczają skórze minerałów, witamin oraz poprawiają nawilżenie – zatrzymując w niej wodę.  Dodatkowo:

  • ujędrniają i uelastyczniają włókna,
  • chronią zasoby kolagenu i elastyny przed zniszczeniem,
  • wzmacniają tkankę łączną,
  • spowalniają procesy starzenia,
  • zapobiegają powstawaniu zmarszczek,
  • stymulują podziały komórkowe,
  • wspomagają procesy detoksykacji naskórka.

Warto wiedzieć również o foto-ochronnych właściwościach grzybów, dzięki którym ryzyko poparzenia słonecznego będzie znacznie mniejsze.

Sezam

Sezam zawiera dużo przeciwutleniaczy, wapnia, białka oraz substancji przeciwzapalnych, dzięki którym usprawnia pracę układu krwionośnego.  Regularne spożywanie sezamu przyczynia się do usprawnienia pracy układu krwionośnego oraz większa odżywienie organizmu, w tym również skóry, włosów i paznokci. Doskonale sprawdza się, w celu odbudowy struktury włosów (szczególnie w przedwczesnym siwieniu), pomaga odżywić wątrobę oraz nerki.

Sezam, głównie czarny, to zalecane remedium dla osób zapracowanych i zestresowanych. Odżywia nasz organizm, oczyszcza go ze szkodliwych substancji i poprawia krążenie. Dodatkowo jest źródłem przeciwutleniaczy – zwalcza wolne rodniki poprzez ich neutralizację. Sezam idealnie sprawdza się więc w kosmetologii – maseczki na bazie czarnego sezamu chronią przed starzeniem skóry. Wystarczy połączyć świeżo zmielony sezam z miodem lub jogurtem naturalnym i maseczka gotowa!

Dietetyk kliniczny Aneta Korzeniecka

Wszystkie aktualności

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Wodorosty wakame 30 g House of Asia

Wodorosty wakame 30 g

Nowość
Bestseller
Grzyby Shiitake 30g House of Asia

Grzyby Shiitake 30g

PRZEPISY

 
Makaron mie z grzybami shiitake Kinga Kurcoń kuchennykodeks House of Asia

Makaron mie z grzybami shiitake

Sajgonki z kurczakiem i makaronem ryżowym Jak ja lubię jeść House of Asia

Sajgonki z kurczakiem i makaronem ryżowym

Kaczka po pekińsku House of Asia

Kaczka po pekińsku

Makaron Chow Mein z glazurowanym brokułem, papryką i chipsami z jarmużu Martyna Chomacka Master Chef House of Asia

Makaron Chow Mein z papryką i chipsami z jarmużu

Makaron chow Mein z chrupiącymi warzywami i grzybkami Shiitake House of Asia Rozkoszny

Makaron Chow Mein z chrupiącymi warzywami i grzybkami Shiitake

Grillowana kaczka po pekińsku House of Asia Smyk w Kuchni

Grillowana kaczka po pekińsku

Zupa azjatycka z wieprzowiną i makaronem Chow Mein Kodeks Kuchenny House of Asia

Zupa azjatycka z wieprzowiną i makaronem Chow Mein

Udka w sosie miodowo-imbirowym z makaronem Mie House of Asia Praktykulinarni

Udka w sosie miodowo-imbirowym z makaronem Mie

Ostro-kwaśna zupa z kurczakiem i grzybami shiitake House of Asia Czarna Wisienka

Ostro-kwaśna zupa z kurczakiem i grzybami shiitake

Smażony azjatycki ryż z krewetkami w ananasie House of Asia Gotuj z Diego

Smażony azjatycki ryż z krewetkami w ananasie

Makaron Chow Mein pszenno-gryczany ze smażonym tofu i nerkowcami House of Asia Mienta Blog

Makaron Chow Mein pszenno-gryczany ze smażonym tofu i nerkowcami

Japońsko-meksykańska deska przekąsek na sylwestra House of Asia Casa de Mexico

Japońsko-meksykańska deska przekąsek na sylwestra

Drink mango Collins z sokiem z limonki House of Asia

Drink mango Collins z sokiem z limonki

Makaron mie z wieprzowiną w sosie teryiaki House of Asia

Makaron mie z wieprzowiną w sosie teryiaki

Kokosowy sernik z markują House of Asia

Kokosowy sernik z marakują

Grillowane krewetki w kokosowym sosie chipotle House of Asia Casa de Mexico vanomano_

Grillowane krewetki w kokosowym sosie chipotle

Teriyaki chicken tacos House of Asia Casa de Mexico Jak ja lubię jeść

Teriyaki chicken tacos

Jak zrobić sushi w domu? House of Asia

Jak zrobić sushi w domu?

Przepis na zupę miso z tofu i wakame House of Asia

Zupa z miso

Poke bowl z łososiem teriyaki i mango House of Asia

Poke bowl z łososiem teriyaki i mango

Jak przygotować ryż do sushi? House of Asia

Jak przygotować ryż do sushi?

Tajskie czerwone curry z warzywami House of Asia

Tajskie czerwone curry z warzywami

Jak zrobić świąteczne temari sushi? House of Asia Praktykulinarni

Jak zrobić świąteczne temari sushi?

Hosomaki z łososiem przepis House of Asia

Hosomaki z łososiem

Pad thai z kurczakiem house of asia

Jak zrobić pad thai z kurczakiem?

Makaron chow mein z wieprzowiną House of Asia

Makaron chow mein z wieprzowiną

Indyk w sosie z pomarańczy i imbirem House of Asia

Indyk w sosie z pomarańczy i imbirem

Roladki z tortilli z chrupiącym kurczakiem w sosie Sriracha

Roladki z tortilli z chrupiącym kurczakiem w sosie Sriracha

Chrupiące hot-dogi sosem sriracha House of Asia

Chrupiące hot-dogi sosem Sriracha

Zupa dyniowa z czerwonym curry i chorizo House of Asia

Zupa dyniowa z czerwonym curry i chorizo

Zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym house of asia

Zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym

Halloween temari sushi z łososiem House of Asia

Halloween temari sushi

Czerwone curry z dynią House of Asia

Czerwone curry z dynią

Skrzydełka grillowane w sosie Sriracha House of Asia

Skrzydełka grillowane w sosie Hoisin i Sriracha

Zupa Tom Yum Kung z kurczakiem House of Asia

Zupa Tom Yum Kung z kurczakiem

Tajski deser mango sticky rice House of Asia

Tajski deser mango sticky rice

Panang Curry z szarpanym jackfruitem House of Asia

Panang curry z szarpanym jackfruitem

Rozgrzewające mango curry z dynią i krewetkami House of Asia

Rozgrzewające mango curry z dynią i krewetkami

Fresh spring rolls z sosem sweet chili House of Asia

Fresh spring rolls z sosem sweet chili

Ryż smażony z kurczakiem i warzywami House of Asia

Ryż smażony z kurczakiem i warzywami

Pad thai z krewetkami House of Asia

Pad thai z krewetkami

Makaron Vermicelli z grzybami mun i sosem ostrygowym House of Asia

Makaron Vermicelli z grzybami mun i sosem ostrygowym

Tosty z jajkiem w koszulce z sosem sriracha House of Asia

Tosty z jajkiem w koszulce z sosem Sriracha

Makaron po tajsku z krewetkami House of Asia Czarna Wisienka

Makaron po tajsku z krewetkami

Kurczak Holy Basil Nietylkopasta House of Asia

Kurczak Holy Basil

Warzywa w sosie ostrygowym House of Asia

Warzywa w sosie ostrygowym

Butter chicken Delicious Place House of Asia

Butter chicken

Zupa pho z grzybami słomkowymi House of Asia

Zupa pho z grzybami słomkowymi

Kokosowy sernik z limonkami na zimno House of Asia

Kokosowy sernik z limonkami na zimno

Orzeźwiający drink z mango, kokosem i musem malinowym House of Asia mientablog

Orzeźwiający drink z mango kokosem i musem malinowym

Makaron Chow Mein w sosie Kung Pao House of Asia

Makaron Chow Mein w sosie Kung Pao

Krewetki w panierce panko z sosem hoisin i nachosami House of Asia Marcin Kozicki Co dziś zjemy

Krewetki w panierce panko z sosem hoisin i nachosami

Domowe zapiekanki z sosem sriracha House of Asia

Domowe zapiekanki z sosem sriracha

Wrapy z wieprzowiną w panierce panko z sosem tonkatsu House of Asia Casa de Mexico food_square

Wrapy z wieprzowiną w panierce panko z sosem tonkatsu

Jak zrobić soczyste piersi z kurczaka na grillu? House of Asia

Jak zrobić soczyste piersi z kurczaka na grillu?

Orzeźwiająca tajska sałatka z kurczakiem House of Asia

Orzeźwiająca tajska sałatka z kurczakiem

Zapiekanki z grzybami słomkowymi House of Asia

Zapiekanki z grzybami słomkowymi

Pulpeciki drobiowe z sosem z grzybów shiitake House of Asia Praktykulinarni

Pulpeciki drobiowe z sosem z grzybów Shiitake

Wegańskie lody czekoladowe z czereśniami House of Asia Czarna Wisienka

Wegańskie lody czekoladowe z czereśniami

Kotlet schabowy w panierce panko i sosem Tonkatsu House of Asia

Kotlet schabowy w panierce panko z sosem Tonkatsu

Chłodnik z botwiny z krewetkami i szparagami House of Asia

Chłodnik z botwiny z krewetkami i szparagami

Gołąbki z młodej kapusty w sosie czerwonym curry House of Asia Flymetpthespoon

Gołąbki z młodej kapusty w sosie czerwonym curry

Futomaki z łososiem, szparagami i pastą wasabi House of Asia Flymetothespoon

Futomaki z łososiem, szparagami i pastą wasabi

Kokosowy pudding z tapioki i musem truskawkowym House of Asia

Kokosowy pudding z tapioki i musem truskawkowym

Wege burger z szarpanym jackfruitem i sosem teriyaki House of Asia Flymetothespoon

Wege burger z szarpanym jackfruitem i sosem teriyaki

Kokosowe mango lassi House of Asia Flymetothespoon

Kokosowe mango lassi

Sałatka z grillowanym halloumi i sosem sojowym House of Asia Flymetothespoon

Sałatka z grillowanym halloumi i sosem sojowym

Grillowane skrzydełka BBQ House of Asia Flymetothespoon

Grillowane skrzydełka BBQ

Tajska sałatka z szarpanym jackfruitem House of Asia

Tajska sałatka z szarpanym jackfruitem

Grillowany zielony jackfruit w sosie Teryiaki House of Asia

Grillowany zielony jackfruit w sosie Teryiaki

Japońskie placuszki okonomiyaki z banana blossom House of Asia

Japońskie placuszki okonomiyaki z banana blossom

Japońska sałatka z grzybami fungus House of Asia

Japońska sałatka z grzybami fungus

Przepis na orzeźwiający drink Papaya mojito Czarna Wisienka House of Asia

Orzeźwiające papaya mojito

Wege burger z szarpanym jackfruitem i sosem sriracha Flymetothespoon House of Asia

Wege burger z szarpanym jackfruitem i sosem sriracha

Szaszłyki z wieprzowiny i grzybów shiitake House of Asia

Grillowane szaszłyki z wieprzowiny i grzybów shiitake

Ramen z wędzonym boczkiem i grzybami słomkowymi House of Asia

Ramen z wędzonym boczkiem i grzybami słomkowymi

Krem z batatów z mleczkiem kokosowym i imbirem House of Asia

Krem z batatów z mleczkiem kokosowym i imbirem

Kurczak katsu w panierce panko Praktykulinarni

Kurczak katsu w panierce panko

Żurek z mleczkiem kokosowym i grzybami słomkowymi

Żurek z mleczkiem kokosowym i grzybami słomkowymi

Kaczka w sosie Hoisin z czarną porzeczką House of Asia

Kaczka w sosie Hoisin z czarną porzeczką

Makaron soba z kurczakiem i grzybami słomkowymi House of Asia

Makaron soba z kurczakiem i grzybami słomkowymi

Miso ramen z tofu i grzybami shiitake House of Asia Flymetothespoon

Miso ramen z tofu i grzybami shiitake

Sushi bowl z łososiem i tykwą kampio House of Asia Praktykulinarni

Sushi bowl z łososiem i tykwą kampio

Tropikalny koktajl mocy House of Asia

Tropikalny koktajl mocy

Mozzarella sticks w panierce panko House of Asia

Mozzarella sticks w panierce panko

Zielony jackfruit z pastą tikka masala House of Asia

Zielony jackfruit z pastą tikka masala

Pieczony bakłażan w sosie unagi Flymetothespoon House of Asia

Pieczony bakłażan w sosie unagi

Kokosowy pudding chia z pulpą mango i jagodami House of Asia

Kokosowy pudding chia z pulpą mango i jagodami

Grzybowe stir-fry z ryżem jaśminowym House of Asia Flymetothespoon

Grzybowe stir-fry z ryżem jaśminowym

Bułeczki bao bao z szarpanym jackfruitem i pastą chili House of Asia Karolina Kos

Bułeczki bao bao z szarpanym jackfruitem i pastą chili

Kokosowy pudding chia z musem z papai Flymetothespoon House of Asia

Kokosowy pudding chia z pulpą z papai

Szybka zupa Pho House of Asia

Szybka zupa Pho

Wegańskie fish and chips z kwiatów bananowca House of Asia Praktykulinarni

Wegańskie fish and chips z kwiatów bananowca

Tofu teriyaki bowl House of Asia

Tofu teriyaki bowl

Wegański butter chicken z tofu House of Asia

Wegański butter chicken z tofu

Kurczak w sosie teriyaki z makaronem mie House of Asia

Kurczak w sosie teriyaki z makaronem mie

Wegański Pad Thai z kwiatem bananowca House of Asia Praktykulinarni

Wegański Pad Thai z kwiatem bananowca

Deser mango sticky rice House of Asia

Deser mango rice

Tikka Masala z jackfruitem i ciecierzycą Edyta Dyduch House of Asia

Tikka Masala z jackfruitem i ciecierzycą

Makaron stir fry Snow Fungus z jackfruitem Edyta Dyduch House of Asia

Makaron stir fry Snow Fungus

Seleryba w panierce panko House of Asia Praktykulinarni

Seleryba w panierce panko

Wegetariańskie sajgonki z grzybami mun House of Asia Praktykulinarni

Wegetariańskie sajgonki z tofu i grzybami mun

Domowe kimchi – przysmak z Korei House of Asia Praktykulinarni

Domowe kimchi – przysmak z Korei

Łosoś w migdałach z musem mango i sokiem z limonki House of Asia Fly Me to the spoon

Łosoś w migdałach z musem mango i sokiem z limonki

Makaron z tofu i sosem z grzybów shiitake House of Asia

Makaron z tofu i sosem z grzybów shiitake

Jak zrobić Temari sushi? Praktykulinarni House of Asia

Jak zrobić Temari sushi?

Stir-fry orzechowo-tamaryndowy z tofu Flymetothespoon House of Asia

Stir-fry orzechowo-tamaryndowy z tofu

Kurczak Kung Pao z cukinią i ryżem House of Asia

Kurczak Kung Pao z cukinią i ryżem

Makaron stir-fry z tofu i warzywami w sosie z grzybów shiitake House of Asia

Makaron stir-fry z tofu i warzywami w sosie z grzybów shiitake

Zupa pho z wołowiną i grzybami schiitake Edyta Dyduch House of Asia

Zupa pho z wołowiną i grzybami shiitake

Tofu satay z pastą bulgogi i sosem orzechowym Czarna Wisienka House of Asia

Tofu satay z pastą bulgogi i sosem orzechowym

Krewetki w sosie maślano-winnym z trawą cytrynową House of Asia

Krewetki w sosie maślano-winnym z trawą cytrynową

Zielone curry z warzywami i pastą z kolendry Karolina Kos House of Asia

Zielone curry z warzywami i pastą z kolendry

Płatki quinoa z mleczkiem kokosowym i owocami House of Asia

Płatki quinoa z mleczkiem kokosowym i owocami

Krem z kukurydzy z żółtym curry

Krem z kukurydzy z żółtym curry

Rozgrzewająca zupa dyniowa z pastą chili Edyta Dyduch House of Asia

Rozgrzewająca zupa dyniowa z pastą chili

Pad Thai z krewetkami i jackfruitem szarpanym House of Asia

Pad Thai z krewetkami i jackfruitem szarpanym

Zupa Pho z tofu i boczniakami Praktykulinarni House of Asia

Zupa Pho z tofu i boczniakami

Gofry z kokosową bitą śmietaną i owocami fly me to the spoon Yummity House of Asia

Gofry z kokosową bitą śmietaną i owocami

Koktajl kokosowy z pulpą bananową Quality Food House of Asia

Koktajl kokosowy z pulpą bananową

Koreańskie bulgogi z zielonym jackfruitem szarpanym House of Asia Prakrtykulinarni

Koreańskie bulgogi z zielonym jackfruitem szarpanym

Nasi Goreng z kurczakiem i ryżem jaśminowym Praktykulinarni House of Asia

Nasi Goreng z kurczakiem i ryżem jaśminowym

Mini burgerki z panierowanym dorszem, szpinakowym krążkiem i sosem Sriracha Marcin Kozicki Co dziś zjemy House of Asia Yummity

Mini burgerki z panierowanym dorszem, szpinakowym krążkiem i sosem Sriracha

Wieprzowina Moo Shu w plackach mandaryńskich Edyta Dyduch House of Asia

Wieprzowina Moo Shu w plackach mandaryńskich

Onigiri z tuńczykiem i łososiem przepis House of Asia

Onigiri z tuńczykiem i łososiem

Bibimbap z wołowiną i pastą chili Edyta Dyduch House of Asia

Bibimbap z wołowiną i pastą chili

Makaron Udon z kurczakiem w sosie mango-chili Marcin Kozicki House of Asia

Makaron Udon z kurczakiem w sosie mango-chili

Niebiański sernik jaglany z pulpą mango Aleksandra Markowska House of Asia

Niebiański sernik jaglany z pulpą mango

Ramen z kaczki Marcin Kozicki Co dziś zjemy House of Asia

Ramen z kaczki

Jak zrobić wegańską śmietanę House of Asia

Jak zrobić wegańską bitą śmietanę?

Ryż smażony z krewetkami i mango House of Asia

Ryż smażony z krewetkami i mango

Mus czekoladowo-kokosowy z pastą chili House of Asia Kara Czarna Wisienka

Mus czekoladowo-kokosowy z pastą chili

Szaszłyki z kurczakiem i ananasem w chili

Szaszłyki z kurczakiem i ananasem w chili

Kurczak w tempurze z sosem sojowym i wasabi House of Asia

Kurczak w tempurze z sosem sojowym i wasabi

Bułeczki bao z kurczakiem i piklowaną cebulą House of Asia

Bułeczki bao z kurczakiem i piklowaną cebulą

Truskawkowa margarita z sokiem z limonki House of Asia

Truskawkowa margarita z sokiem z limonki

Japoński omlet tamago House of Asia

Japoński omlet tamago

Lody z mleczkiem kokosowym i marakują House of Asia

Lody z mleczkiem kokosowym i marakują

Truskawkowe mojito bezalkoholowe z sokiem limonki House of Asia

Truskawkowe mojito bezalkoholowe

Zupa laksa z kurczakiem i makaronem ryżowym House of Asia

Zupa laksa z kurczakiem i makaronem ryżowym

Wegański sernik na zimno z markują i mango Edyta Dyduch House of Asia

Wegański sernik na zimno z markują i mango

Pieczywo czosnkowe z pastą yuzu House of Asia

Pieczywo czosnkowe z pastą yuzu

Kanapki z boczniakami i sosem sriracha house of asia

Kanapki z boczniakami i sosem sriracha

Kurczak w sosie z czarnego pieprzu House of Asia

Kurczak w sosie z czarnego pieprzu

Burger z kurczakiem i pieczarkami portobello Praktykularni House of Asia

Burger z kurczakiem i pieczarkami portobello

Hummus z pieczonej pietruszki z grzybami shitake i prażonym sezamem House of Asia

Hummus z pieczonej pietruszki z grzybami shitake i prażonym sezamem

Sałatka z wakame i rzodkiewką House of Asia

Sałatka z wakame i rzodkiewką

Makaron chow mein z kurczakiem i pastą kantońską stir-fry House of Asia

Makaron chow mein z kurczakiem i pastą kantońską stir-fry

Wegetariańska Tikka masala z zielonym jackfruitem House of Asia

? Tikka masala z zielonym jackfruitem

Grillowane skrzydełka z pikantnym sosem majonezowym House of Asia

Grillowane skrzydełka z pikantnym sosem majonezowym

Grillowana karkówka z sosem Sriracha i pastą chili House of Asia

Grillowana karkówka z sosem Sriracha i pastą chili

Grillowany kurczak po tajsku z ananasem Karolina S,yk House of Asia Tefal

Grillowany kurczak po tajsku z ananasem

Makaron udon z tofu i fasolką House of Asia

Makaron udon z tofu i fasolką

Grillowany filet z dorady w sosie sojowym House of Asia

Grillowany filet z dorady w sosie sojowym

Krewetki w panierce panko i w sosie teriyaki House of Asia

Krewetki w panierce panko i w sosie teriyaki

Wegańskie sushi maki z tykwą i rzodkwią marynowaną House of Asia

Sushi maki z tykwą i rzodkwią marynowaną

Kurczak yakitori-japońskie szaszłyki w sosie miodowo czosnkowym House of Asia

Kurczak yakitori-japońskie szaszłyki w sosie miodowo czosnkowym

Tatar z łososia z sosem sojowym, awokado i kolendrą House of Asia

Tatar z łososia z sosem sojowym, awokado i kolendrą

Warzywa w tempurze House of Asia

Warzywa w tempurze

Wege burger z zielonym jackfruitem i sosem teriyaki House of Asia

Wege burger z zielonym jackfruitem i sosem teriyaki

Tajskie kotleciki rybne z żółtym curry House of Asia

Tajskie kotleciki rybne z żółtym curry

Fresh spring rolls z awokado i sosem słodkim chili

Jajka faszerowane oliwkami i majonezem z wasabi House of Asia

Jajka faszerowane oliwkami i majonezem z wasabi

Żurek z mleczkiem kokosowym i grzybami Shiitake House of Asia

Żurek z mleczkiem kokosowym i grzybami Shiitake

Wegetariańskie spring rolls z pulpą mango House of Asia

Wegetariańskie spring rolls z pulpą mango

Kulki ryżowe z kokosem House of Asia

Kulki ryżowe z kokosem

Żeberka w sosie curry House of Asia

Żeberka w sosie curry

Mintaj z ryżem i marynowanymi warzywami House of Asia

Mintaj z ryżem i marynowanymi warzywami

Zielone curry z kurczakiem i bananami House of Asia

Zielone curry z kurczakiem i bananami

Pieczony kalafior z migdałami i puree z miso House of Asia

Pieczony kalafior z migdałami i puree z miso

Makaron Chow Mein po azjatycku House of Asia

Makaron Chow Mein po azjatycku

Ryż w sosie ostrygowym House of Asia

Ryż w sosie ostrygowym

Tofu czosnkowo-miodowe z warzywami House of Asia

Tofu czosnkowo-miodowe z warzywami

Chińska zupa z kurczakiem i makaronem Chow Mein House of Asia

Chińska zupa z kurczakiem i makaronem Chow Mein

Makaron chiński trzy grzyby House of Asia

Makaron chiński trzy grzyby

Przepis Ostrygowy kurczak z pak choi House of Asia

OSTRYgowy kurczak z pak choi

Makaron smażony po chińsku z warzywami House of Asia

Makaron smażony po chińsku z warzywami

Pudding chia z mleczkiem kokosowym i mango House of Asia

Pudding chia z mleczkiem kokosowym i mango

Pieczone skrzydełka z kurczaka w sosie sojowo-miodowym House of Asia

Pieczone skrzydełka z kurczaka w sosie sojowo-miodowym

Przepis Sajgonki z mięsem i makaronem ryżowym House of Asia

Sajgonki z mięsem i makaronem ryżowym

Banany w cieście kokosowym z mango House of Asia

Banany w cieście kokosowym z mango

Przepis Warzywa z Woka w sosie teriyaki z zielonym jackfruit House of Asia

Warzywa z woka w sosie teriyaki z zielonym jackfruit

Wegetariańskie curry z ryżem i zielonym jackfruitem House of Asia

Wegetariańskie curry z ryżem i zielonym jackfruitem

Grillowane krewetki z ananasem i makaronem ryżowym w sosie Teriyaki

Grillowane krewetki z ananasem i makaronem ryżowym w sosie Teriyaki

Sałatka Som Tam z papają House of Asia

Sałatka Som Tam z papają

Ramen z tofu i wakame House of Asia

Ramen z tofu i wakame

Krewetki w tempurze z aromatycznymi sosami House of Asia

Krewetki w tempurze z aromatycznymi sosami

Ramen z kurczakiem House of Asia

Ramen z kurczakiem

Ramen miso z warzywami i nori Chef Lorek ouse of Asia

Ramen miso z warzywami i nori

Przepis Uramaki i kaburamaki sushi House of Asia

Uramaki i kaburamaki sushi

Nigiri sushi z łososiem wędzonym węgorzemHouse of Asia

Nigiri sushi

Futomaki z łososiem i ogórkiem House of Asia

Futomaki z łososiem i ogórkiem

Chrupiące futomaki z łososiem w tempurze

Chrupiące futomaki z łososiem w tempurze

Żółte curry z kurczakiem i marchewką House of Asia

Żółte curry z kurczakiem i marchewką

Makaron po tajsku z krewetkami i sosem Sriracha Mateusz Krojenka House of Asia

Makaron po tajsku z krewetkami i sosem Sriracha

Warzywne massaman curry House of Asia

Warzywne massaman curry

Kurczak satay z sosem imbirowym Czarna Wisienka House of Asia

Kurczak satay z sosem imbirowym

Zielone curry z kurczakiem w sosie pomidorowym i mleczkiem kokosowym Chef Lorek House of Asia

Ryż zielone curry ze skrzydełkami kurczaka

Pad Thai z tofu i jajkiem Jakub Kuroń House of Asia

Pad Thai z tofu i jajkiem

Placki z dyni i mleczkiem kokosowym House of Asia

Placki z dyni i mleczkiem kokosowym

NASZE MARKI