House of Asia
Banany w mleczku kokosowym House of Asia

Banany w mleczku kokosowym

10 min
1 porcje
łagodne
Owoce Azjatycka do 15 minut

Przenieść się do egzotycznej Tajlandii w 10 min? Da się! Słodki smak bananów zatopionych w mleku kokosowym, którego smak podbija cukier kokosowy i szczypta soli to jeden z najprostszych i najszybszych deserów bez białego cukru, bez glutenu i laktozy.

5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 250 ml Mleczka kokosowego 5-7% House of Asia
  • 3 łyżki cukru
  • 1 banan
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczka mąki ziemniaczanej (opcjonalnie)

 

Sposób przygotowania

  1. Banana odbierz ze skóry i przekrój wzdłuż na pół i potem na 3.
  2. Do garnka wlej mleczko kokosowe i zagotuj. Dodaj sól i cukier kokosowy. 
  3. Dodaj pokrojonego banana i gotuj chwilę na małym ogniu.

Do mleczka możesz dodać rozrobioną z wodą mąkę ziemniaczaną i wmieszać do mleczka z bananem. Dzięki temu sos zrobi się bardziej gęsty

Tu kupisz nasze produkty