House of Asia
Zupa chińska z grzybami Shiitake House of Asia

Chińska zupa

15 min
4 porcje
lekko pikantne

Szybko, prosto i po azjatycku! Zupa chińska z makaronem instant House of Asia to ekspresowe danie pełne smaku. Świeże dodatki, aromatyczny bulion i gotowy w mgnieniu oka makaron – oto przepis na sukces!

5 / 5. Ilość głosów: 268

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Suszone grzyby zalej wodą i doprowadź do wrzenia, gotuj około 15 minut, gdy zmiękną pokrój w paski. Grzyby w zalewie po prostu pokrój – nie wymagają gotowania.
  2. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Na oleju podsmaż szalotkę z czosnkiem, dodaj pomidory i grzyby, smaż 5 minut. Dopraw przyprawą chińską, wlej bulion drobiowy i zagotuj, dopraw sosem sojowym.
  4. Przed podaniem dodaj do zupy rozmącone jajka i zagotuj.
  5. Zupę podawaj w miskach z makaronem, posyp dymką i kolendrą.

TIP: Możesz użyć dowolnego makaronu marki House of Asia

 

 

Tu kupisz nasze produkty