House of Asia
Makaron z grzybami i pastą miodowo-czosnkową House of Asia

Makaron z grzybami i pastą miodowo-czosnkową

15 min
2 porcje
łagodne
Makaron Warzywa Chińska Grzyby Wieprzowina do 15 minut

Azjatycki obiad w 15 minut? Z pastą miodowo-czosnkową od House of Asia to możliwe! Połącz ją z naszym makaronem Chow Mein, aromatycznymi grzybami Shiitake i świeżymi warzywami, aby stworzyć pełne smaku danie w mgnieniu oka

5 / 5. Ilość głosów: 272

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • ½ opakowania Makaronu Chow Mein House of Asia
  • 1 opakowanie Pasty miodowo – czosnkowej House of Asia
  • 50 g Grzybów Shiitake w zalewie House of Asia wypłukanych z zalewy i przekrojonych na pół
  • 1 łyżeczka Sezamu białego House of Asia
  • 150 g wieprzowiny pokrojonej w paski
  • 1 mała papryka czerwona pokrojona w grubą kostkę
  • 20 g marchewki pokrojonej w słupki
  • 20 g szpinaku
  • 1 mała cebula drobno pokrojona
  • Garść zielonej dymki drobno pokrojonej
  • Pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Rozgrzej wok. Dodaj niewielką ilość oleju i podsmaż cebulę, paprykę oraz marchewkę. Dodaj mięso oraz grzyby i smaż całość przez 4 minuty. Następnie dodaj ugotowany makaron, pastę miodowo-czosnkową i liście szpinaku. Dokładnie wymieszaj i dopraw czarnym pieprzem.
  3. Podawaj posypane świeżą dymką i sezamem i sezamem.

TIp: Zamiast grzybów shiitake możesz użyć innych chińskich grzybów np. grzybów Enoki House of Asia.

Tu kupisz nasze produkty