House of Asia
Orzechowy udon z kurczakiem Delicious Place House of Asia

Orzechowy udon z kurczakiem

15 min
2 porcje
łagodne
Kurczak Makaron Warzywa Japońska do 15 minut

Mięciutkie i sprężyste makaronowe noodle to prawdziwie uzależniające danie. Spróbuj go w domu, a będziesz go robić w kółko. Nasz gotowy makaron udon tylko przyspieszy sprawę i całe danie wykonasz w 15 min. Za przepis dziękujemy Deliciousplace.pl

5 / 5. Ilość głosów: 115

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 200 g Makaronu świeżego Udon House of Asia
  • 1 łyżka Octu ryżowego House of Asia
  • 1 łyżeczka Oleju sezamowego House of Asia
  • 4 łyżki Sosu satay Ros Thai Thai
  • 3 łyżki wody
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 1-2 cm kawałek imbiru
  • 200 g filetu z kurczaka pokrojonego w cienkie paski
  • 100 g groszku cukrowego
  • 1/2 małej czerwonej papryki
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki posiekanej dymki
  • sól

Sposób przygotowania

  1. Sos satay połącz z wodą, octem ryżowym, startym drobno czosnkiem i imbirem.
  2. Paprykę pokrój w paski, z groszku odetnij końcówki i pokrój go na mniejsze kawałki, szalotkę posiekaj w piórka.
  3. Makaron wrzuć do wrzątku i gotuj 1-2 minuty. Odcedź.
  4. Na rozgrzany olej wrzuć mięso i smaż minutę. Dodaj groszek, paprykę i szalotkę, posól. Po 2-3 minutach smażenia wlej wcześniej przygotowany sos i podgrzej chwilę. Dorzuć makaron i obtocz w sosie.
  5. Wyłóż danie na talerze, skrop odrobiną oleju sezamowego i posyp dymką.

Tu kupisz nasze produkty