House of Asia
Makaron Udon z kurczakiem w sosie mango-chili Marcin Kozicki House of Asia

Makaron Udon z kurczakiem w sosie mango-chili

25 min.
2 porcje
pikantne
Kurczak Makaron Warzywa Japońska 15-30 minut

Subtelnie pikantne danie z elastycznym makaronem w smakowitym sosie na bazie mango. Do jego przygotowania potrzebujesz wyłącznie kilku składników oraz mniej niż pół godziny! Przepis przygotowany we współpracy z influencerem Marcinem Kozickim @Co_dzis_zjemy.

4.1 / 5. Ilość głosów: 13

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 200 g Świeżego makaronu Udon House of Asia
  • 200 ml Pulpy mango QF Quality Food
  • 1 łyżka Żółtej pasty curry House of Asia
  • 250 ml Mleczka kokosowego 12-14% House of Asia 
  • 1 pierś z kurczaka
  • 2 cm imbiru drobno pokrojonego
  • 2 łyżki kolendry
  • 1 papryczka chili 
  • 2 łyżki oleju

Do podania:

  • 1 łyżka Sezamu białego House of Asia
  • 2 łyżki kolendry
  • 1 papryczka chili drobno pokrojona

Sposób przygotowania

  1. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż imbir, kolendrę oraz papryczkę chili. Dodaj pastę curry i dokładnie wymieszaj całość. Następnie wlej mleczko kokosowe i pulpę mango. Zredukuj całość o 30%.
  2. Na kolejnej patelni rozgrzej olej i podsmaż kurczaka. Dodaj go do sosu mango-chili.
  3. Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu, a następnie dodaj do sosu i dokładnie wymieszaj.
  4. Danie podawaj ze świeżą kolendrą, chili oraz sezamem.

Tu kupisz nasze produkty