Chrupiące tofu z warzywami House of Asia

Chrupiące tofu z warzywami

15 min
2 porcje
lekko pikantne

0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Delikatne tofu, chrupiące warzywa i orientalne przyprawy tworzą danie, które zachwyca smakiem i lekkością w każdym kęsie.

Składniki

  • 1 słoik Warzyw do woka House of Asia
  • 50 ml Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 200 g tofu pokrojonego w kostkę
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • ½ średniej cukinii pokrojonej w słupki
  • ½ średniej marchewki pokrojonej w słupki
  • 1 cebula pokrojona w piórka
  • 1 łyżka orzechów ziemnych
  • 50 ml wody 
  • ½ łyżeczki skrobi ziemniaczanej 
  • Pieprz czarny do smaku
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku do 
  • 2 łyżki oleju do smażenia

Marynata do tofu:

Sposób przygotowania

  1. W misce połącz ze sobą składniki marynaty, dodaj tofu i wymieszaj. Następnie tofu obtocz w mące kukurydzianej i usmaż na rozgrzanym oleju, na złoty kolor, przełóż na ręcznik papierowy. 
  2. Cukinię, marchewkę i cebulę podsmaż na patelni kilka minut. Marynowane warzywa dokładnie odsącz i dodaj je na patelnię razem z tofu. Do całości dodaj wymieszaną skrobię ziemniaczaną z wodą, sos sojowy, orzechy ziemne, pieprz i dobrze wymieszaj. Gotowe danie posyp szczypiorkiem.

Tu kupisz nasze produkty