Chrupiące ziemniaczki z cukinią i parmezanem House of Asia

Chrupiące ziemniaczki z cukinią i parmezanem

15 min
2 porcje
lekko pikantne

1 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Ziemniaki w zupełnie nowym wydaniu – z cukinią, parmezanem i orzechami włoskimi, doprawione aromatycznym masłem chili i sosem teriyaki.

Składniki

  • 20 g Pasty z czosnku House of Asia 
  • 30 g Sosu Teriyaki House of Asia
  • 500 g młodych ziemniaków 
  • 1 mała cukinia pokrojona w cienkie plastry
  • 50 g orzechów włoskich 
  • 100 g masła
  • 1/2 łyżeczki płatków chili 
  • 50 g startego parmezanu 
  • Sól morska do smaku
  • 4 łyżki posiekanej dymki

Sposób przygotowania

  1. Ziemniaki ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. 
  2. Na mocno rozgrzaną patelnię wrzuć orzechy i praż często mieszając przez około 4-6 minut. Następnie odstaw do wystudzenia i zdejmij z nich resztki skórek, posiekaj. 
  3. Cukinię podsmaż na rumiany kolor i przełóż na papierowy ręcznik.
  4. W garnuszku roztop masło, dodaj płatki chili i smaż około 30 sekund, aż masło nabierze ciemnoczerwonego koloru. Zdejmij z ognia i dopraw szczyptą soli.
  5. Do garnka z odcedzonymi ziemniakami dodaj cukinię, orzechy i aromatyzowane masło, całość dokładnie wymieszaj z pastą z czosnku i sosem teriyaki. Przełóż na talerz i pod koniec posyp parmezanem i dymką.

Tu kupisz nasze produkty