House of Asia
Jajka faszerowane oliwkami i majonezem z wasabi House of Asia

Jajka faszerowane oliwkami i majonezem z Wasabi

15
3 porcje
lekko pikantne
Azjatycka do 15 minut

Faszerowane jajka to jedno z tych dań, które niemal zawsze królują na naszych stołach podczas świąt Wielkanocnych. Zachęcamy Was do spróbowania ich w naszej, trochę bardziej orientalnej wersji. Szczypta pasty wasabi nada im wyrazistości niezapomnianego smaku.

5 / 5. Ilość głosów: 3

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1 łyżeczka pasty chili
  • Sól Kala Namak do smaku
  • 1 łyżka pasty wasabi
  • 4 łyżki oliwek GAEA drobno pokrojonych
  • 4 jajka ugotowane na twardo 
  • 1 cebula drobno pokrojona 
  • Pieprz czarny świeżo mielony do smaku 
  • 2 łyżki majonezu 
  • 1 pęczek szczypiorku drobno pokrojonego

Sposób przygotowania

  1. Do miski włóż ugotowane i rozdrobnione żółtka jajek, oliwki oraz cebulę. Dopraw do smaku pastą chili, solą Kala Namak oraz pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj całość.
  2. W miseczce wymieszaj majonez z pastą wasabi tworząc spójną masę. Tak powstały majonez wasabi dodaj do dużej miski i ponownie wymieszaj całość.
  3. Białka jajek ułóż na talerzu i faszeruj je powstałą mieszanką.
  4. Tak powstałe faszerowane jajka udekoruj majonezem i oprósz szczypiorkiem.

Tu kupisz nasze produkty

Wypróbuj inne przepisy