House of Asia
Zapiekanki z grzybami słomkowymi House of Asia

Klasyczne zapiekanki z grzybami słomkowymi

5 min
4 porcje
pikantne
Warzywa Chińska do 15 minut

Szybka przekąska z azjatyckim twistem! Grzyby słomkowe, rozpuszczona mozzarella i chrupiąca bagietka – idealna kombinacja w zaledwie 5 minut! Doprawione przyprawą do kuchni chińskiej i polane pikantnym sosem Sriracha, te zapiekanki zaskoczą każdego!

5 / 5. Ilość głosów: 253

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • ½ opakowania Grzybów słomkowych House of Asia odsączonych i pokrojonych na plasterki
  • 1/2 łyżeczki Przyprawy do Kuchni Chińskiej House of Asia
  • 1 długa bagietka
  • 100 g sera mozzarella startego
  • 50 g masła
  • garść posiekanego szczypiorku
  • Sos Sriracha do podania

Sposób przygotowania

  1. Bagietkę pokrój, posmaruj masłem, posyp przyprawą, dodaj pokrojone grzyby i posyp serem. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C do momentu, aż ser się rozpuści.
  2. Upieczone zapiekanki polej sosem sriracha i posyp szczypiorkiem.

TIP: Pozostałe grzyby słomkowe świetnie się sprawdzą jako dodatek do zupy.

Tu kupisz nasze produkty