House of Asia
Kokosowy sernik z malinami

Kokosowy sernik z malinami

20 min + 90 min pieczenia
8 porcje
łagodne
Azjatycka 15-30 minut

Komu, komu serniczka? Specjalnie dla Was przygotowaliśmy przepis na pyszny sernik z mleczkiem kokosowym i malinami. Gwarantujemy – rozpływa się w ustach. Wypróbujcie koniecznie i pochwalcie się jak wyszło.

0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

Spód:

  • 30 g cukru kokosowego
  • 70 g masła
  • 70 g gorzkiej czekolady
  • 45 g mąki z quinoa Casa del Sur
  • 1 jajko

Masa serowa:

  • 400 ml mleczka kokosowego 5-7%
  • 100 g cukru kokosowego
  • 1 kg twarogu na sernik
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 5 jajek

400 g malin 

Sposób przygotowania

  1. Masło i czekoladę roztop na małym ogniu. W międzyczasie utrzyj, za pomocą miksera, jajko z cukrem
  2. Dodaj masę czekoladową, mąkę i całość miksuj do połączenia się składników
  3.  Piekarnik nagrzej do temperatury 160°C. Dno formy o średnicy 25 cm wyłóż papierem do
    pieczenia, zapinając obręcz i pozostawiając papier na zewnątrz. Wylej masę i piecz ją przez 9 minut. Następnie wystudź
  4. W misce zmiksuj twaróg, mleczko kokosowe, mąkę i cukier na gładką masę. Dodaj po kolei jajka i miksuj przez kilkanaście sekund
  5.  Piekarnik nagrzej do temperatury 175°C. Masę serową wylej na wystudzony spód i wstaw formę do piekarnika. Piecz przez 15 minut. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 120°C i piecz przez 75 minut
  6. Sernik wystudź i włóż na noc do lodówki
  7. Na wierz ułóż maliny

Tu kupisz nasze produkty