House of Asia
Kolorowe spring rolls ze świeżym makaronem Vermicelli House of Asia

Kolorowe spring rolls ze świeżym makaronem Vermicelli

15 min
4 porcje
łagodne

Pyszne, zdrowe i szybkie! Kolorowe spring rolls ze świeżym makaronem Vermicelli to idealny wybór na lekki posiłek pełen warzyw. Dzięki naszemu bezglutenowemu makaronowi ryżowemu House of Asia przygotujesz je w zaledwie 15 minut! Delikatne, chrupiące warzywa, aromatyczna kolendra i makaron, który doskonale wchłania smak sosu, to połączenie, które pokochasz. Wybierz swój ulubiony sos i ciesz się zdrowym daniem.

5 / 5. Ilość głosów: 258

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1 opakowanie Papieru ryżowego kolorowego do sajgonek i spring rolls House of Asia
  • 1 opakowanie Bezglutenowego makaronu ryżowego świeżego Vermicelli House of Asia
  • 100 g kapusty czerwonej
  • 1 ogórek zielony średni
  • garść liści kolendry
  • 1 sałata rzymska baby
  • 1 marchewka średnia
  • 100 g paluszków surimi

Ulubiony sos do podania np.:

  • Sos ponzu z yuzu House of Asia
  • Sos chilli słodki Thai Hertiage
  • Sos śliwkowy Ros Thai Thai

Sposób przygotowania

  1. Warzywa pokrój w cienkie zapałki. Paluszki surimi rozwiń i również pokrój w podobny sposób.
  2. Z liści sałaty wykrój grubsze środki.
  3. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przelej zimną wodą.
  4. Papier namocz odrobinę w zimnej wodzie. Rozłóż delikatnie i na środku ułóż kolejno: liść sałaty, łyżkę makaronu, warzywa, paluszki surimi i kolendrę. Zwiń w ciasny rulon. Podawaj z ulubionym sosem.

Tu kupisz nasze produkty