House of Asia
Krem z kalafiora z pastą Tom Kha House of Asia

Krem z kalafiora z pastą Tom Kha

30 min
4 porcje
lekko pikantne

Odkryj nowy wymiar smaku z naszym wyjątkowym przepisem na krem z kalafiora z pastą Tom Kha House of Asia! W zaledwie 30 minut stworzysz niezwykłą kombinację kremowej konsystencji kalafiora, bogatego smaku mleczka kokosowego i intensywnych aromatów pasty Tom Kha. Aby podkreślić tę wyjątkową kompozycję, posypujemy danie delikatnymi chipsami nori, które dodają nuty marynowanego morskiego smaku. Gotowy w mgnieniu oka, nasz krem zaskoczy Twoje kubki smakowe i podbije serca Twoich gości. Gotowi na kulinarne doznania?

5 / 5. Ilość głosów: 168

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 400 ml Mleczka kokosowego 12-14% House of Asia
  • 2 łyżeczki Pasty Tom Kha House of Asia
  • 2 łyżeczki Bezglutenowego sosu rybnego House of Asia
  • 1 opakowanie Chipsy Nori prażone House of Asia
  • 500 ml bulionu
  • 1 kalafior
  • 3 średnie ziemniaki
  • ½ pora
  • 3 średnie cebule
  • Pieprz świeżo mielony
  • Olej do smażenia
  • Kolendra kilka listków

Sposób przygotowania

  1. Kalafiora pokrój w różyczki, a cebulę, pora oraz ziemniaki w plastry. Do garnka wlej olej i przez około 5 minut smaż warzywa, następnie dolej bulion i gotuj do miękkości.
  2. Pod koniec gotowania kremu dodaj pastę Tom-kha, sos rybny oraz mleczko kokosowe i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem.
  3. Gotową zupę krem podawaj z kolendrą oraz chipsami nori.

Tu kupisz nasze produkty