House of Asia
Krewetki w panierce panko z sosem hoisin i nachosami House of Asia Marcin Kozicki Co dziś zjemy

Krewetki w panierce Panko z sosem Hoisin i nachosami

30 min.
4 porcje
lekko pikantne
Krewetki Tajska 15-30 minut

Przygotowujesz przyjęcie i zależy Ci na prostych, szybkich ale smacznych przekąskach? Marcin Kozicki @co_dzis_zjemy przychodzi ze znakomitą propozycją, która spełnia wszystkie te warunki. Przed wami chrupiące krewetki w panierce panko podane z pysznym sosem hoisin i nachosami serowymi! Do dzieła!

5 / 5. Ilość głosów: 3

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 100 g panierki panko
  • 5 łyżek sosu hoisin
  • 4 łyżeczki sosu ostrygowego
  • 60 g salsy guacamole
  • 1 paczka nachosów serowych
  • 9 sztuk krewetek
  • 1 roztrzepane jajko
  • 1 opakowane miksu sałat
  • dowolne pokrojone warzywa, np. papryka, ogórek, avocado
  • listki świeżej kolendry do dekoracji
  • olej rzepakowy do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Krewetki naciąć od góry i dokładnie oczyścić. Delikatnie je rozprostować, wkładając wykałaczki od strony ogonka.
  2. Doprawić pieprzem, solą oraz sosem ostrygowym, a następnie obtoczyć w jajku i panierce panko. Zapanierowane krewetki usmażyć w głębokim tłuszczu na złocisty kolor.
  3. Na nachosy serowe nałożyć pastę guacamole (np. przy pomocy rękawa cukierniczego lub łyżeczki). Dodać ulubione warzywa, np. czerwoną paprykę, avocado i ogórek. Na koniec udekorować świeżą kolendrą.
  4. Na deskę (najlepiej okrągłą) rozłożyć mix sałat. Na sam środek położyć miseczkę z sosem hoisin, a usmażone krewetki po bokach – w formie promieni w okręgu.

Tu kupisz nasze produkty