House of Asia
Kurczak gotowany na parze w parowniku bambusowym House of Asia

Kurczak gotowany na parze w parowniku bambusowym

30 min.
4 porcje
lekko pikantne

Sięgnij po przepis na niezwykle soczystego i lekkostrawnego kurczaka, ugotowanego na parze. Tak, to możliwe! Marynata stworzona z sosu sojowego i ostrygowego jest kluczem do idealnie przyrządzonego kurczaka.

5 / 5. Ilość głosów: 3

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Kurczaka zamarynuj w cukrze, sosie sojowym, sosie ostrygowym i mące kukurydzianej przez 15 minut. Odciśnij grzyby z nadmiaru wody, wyrzuć twarde łodygi i cienko poszatkuj.
  2. Ułóż kawałki kurczaka na talerzu, na wierzchu umieść grzyby i pastę z imbiru. Przypraw solą, pieprzem i olejem sezamowym. Wstaw talerz do rozgrzanego steamera i gotuj na dużym ogniu przez 20 minut. Podawaj na gorąco. 

Tu kupisz nasze produkty