House of Asia
Kurczak Holy Basil Nietylkopasta House of Asia

Kurczak Holy Basil

25 min.
2 porcje
pikantne
Kurczak Warzywa Ryż Tajska 15-30 minut

Wybierzcie się z nami w podróż smakową do odległej Azji. Przedstawiamy festiwalowy przepis w wykonaniu nietylkopasta na kurczaka Holy basil z dodatkiem sosu rybnego, który wydobędzie wszystkie walory smakowe dania.

5 / 5. Ilość głosów: 5

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 4 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 2 łyżki Sosu rybnego House of Asia
  • 50 g Sosu Thai Holy Basil Kanokwan
  • 500-600 g wytrybowanych podudzi z kurczaka bez skóry
  • 1 łyżka cukru brązowego
  • 1 łyżka oleju
  • 1 mała cebula pokrojona w kostkę

Opcjonalnie:

  • 3 łyżki tajskiej bazylii
  • 100-150 g ugotowanego Ryżu jaśminowego

Sposób przygotowania

  1. Kurczaka pokrój w kostkę i marynuj w sosie sojowym i cukrze min. 15 minut.
  1. Na rozgrzaną patelnię wlej olej, dodaj cebulę, następnie kurczaka i smaż przez 5-6 minut na rumiany kolor. Dodaj pastę holy basil i całość wymieszaj. Dopraw do smaku sosem rybnym.

TIP: Kurczaka podawaj z ugotowanym wcześniej ryżem jaśminowym oraz listkami tajskiej bazylii. 

Tu kupisz nasze produkty