House of Asia
Makaron Chow Mein w sosie Kung Pao House of Asia

Makaron Chow Mein w sosie Kung Pao

20 min.
2 porcje
pikantne
Makaron Wieprzowina 15-30 minut

7 składników i 20 minut – tyle potrzeba, aby przygotować makaron Chow Mein w sosie Kung Pao. Bardzo łatwy przepis z eventu Festiwal Azji rozpieści Twoje kubki smakowe do granic możliwości. Koniecznie sprawdźcie propozycję podania naszego dania przez Praktykulinarni.

5 / 5. Ilość głosów: 3

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • ½ opakowania makaronu Chow Mein House of Asia
  • 50 g pasty Kung Pao House of Asia
  • 2 łyżeczki pasty z czosnku House of Asia (lub 2-3 posiekane ząbki czosnku)
  • 150 g piersi z kurczaka pokrojonej w paski
  • 1 mała cebula pokrojona kostkę
  • 50 ml wody
  • 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania

  1. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
  2. Pastę Kung Pao dokładnie wymieszaj z wodą.
  3. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż kurczaka przez 2-3 minuty. Dodaj cebulę, następnie sos i makaron. Wszystko dokładnie wymieszaj.

TIP: Gotowe danie skrop olejem sezamowym i posyp orzeszkami ziemnymi. Będzie jeszcze lepsze!

Tu kupisz nasze produkty