House of Asia
Makaron po chińsku Jakjalubiejesc House of Asia

Makaron po chińsku

25 min
4 porcje
łagodne

Makaron po chińsku, który podbije Twoje serce! Delikatny Vermicelli, aromatyczne sosy, chrupiące warzywa i nutka imbiru – w 25 minut masz gotowe danie, które smakuje jak z najlepszej azjatyckiej restauracji. Idealny zarówno na obiad, jak i szybki lunch w ciągu zabieganego dnia. Wypróbuj ten przepis i przenieś się w świat orientalnych smaków! Za przepis dziękujemy Jakjalubiejesc. Zobacz przepis krok po kroku>

4.9 / 5. Ilość głosów: 295

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Kurczaka zamarynuj w sosie do kaczki, w międzyczasie przygotowuj pozostałe składniki.
  2. Do osobnej miseczki wbij jajka i wymieszaj.
  3. W osobnej misce z gorącą wodą namocz makaron Vermicelli. Miękki makaron potnij od razu na mniejsze części i odsącz.
  4. Na patelnię (najlepiej wok) wlej olej. Następnie wrzuć paprykę, cebulę i marchew. Kiedy warzywa zmiękną, przełóż je do miseczki, a do woka ponownie wlej odrobinę oleju i dodaj kurczaka, czosnek i imbir.
  5. Mięso smaż. Zawartość patelni przesuń na bok i wlej na jedną stronę wymieszane jajka. Wymieszaj intensywnie, po ścięciu jajek dodaj podsmażone wcześniej warzywa, makaron, kapustę, odsączone kiełki fasoli, dwie łyżki sosu sojowego, pokrojony szczypior i wymieszaj.
  6. Gotowy makaron posyp sezamem.kapustę, odsączone kiełki fasoli, dwie łyżki sosu sojowego, pokrojony szczypior. Mieszamy. Gotowy makaron posypujemy sezamem. Smacznego!

Tu kupisz nasze produkty