House of Asia
Makaron Vermicelli z grzybami mun i sosem ostrygowym House of Asia

Makaron Vermicelli z grzybami mun i sosem ostrygowym

15 min.
2 porcje
lekko pikantne
Makaron Warzywa Chińska Grzyby do 15 minut

Danie z makaronem to idealna propozycja na szybki lunch. Wystarczy, że dodasz do niego ulubione warzywa, grzyby mun oraz sos ostrygowy i niebanalny posiłek gotowy. Koniecznie sprawdźcie propozycję podania od Yummy_fotografia_kulinarna.

4.6 / 5. Ilość głosów: 9

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • ½ opakowania makaronu Vermicelli
  • 15 g suszonych grzybów Mun
  • 4 łyżki sosu ostrygowego
  • 2 łyżeczki pasty z czosnku (lub 2-3 ząbki drobno posiekanego czosnku)
  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 mała cebula pokrojona w kostkę
  • 50 ml wody

Sposób przygotowania

  1. Grzyby mun zalej wrzątkiem i odstaw na 15 min, a następnie odcedź je.
  2. Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Przelej zimna wodą i odstaw.
  3. Sos ostrygowy wymieszaj z wodą.
  4. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż kurczaka przez 2-3 minuty. Następnie dodaj cebulę, czosnek, grzyby oraz ugotowany makaron. Dodaj sos ostrygowy i całość wymieszaj.

TIP: Gotowe danie posyp świeżym szczypiorkiem.

Tu kupisz nasze produkty